Video: Gratineret blomkålsfad
Gratineret blomkålsfadKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 stk Blomkål
-
4 stk Bladselleristilk
-
20 gram Smør
-
2 stk Skalotteløg
-
3 spsk Hvedemel
-
1 deciliter Blomkålsvand
-
1 deciliter Mælk
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
150 gram Blå castello ost
-
2 stk Brød i skiver
Del blomkålen i buketter og kog dem i 5 min.
Snit bladsellerien fint og kom den ned i blomkålsgryden det sidste min.
Hæld grønsagerne til afdrypning gem 1½ dl af kogevandet.
Sauce:
Smelt smørret, hak løgene og svits dem let, rør mel i og spæd op med blomkålsvand.
Tilsæt mælk under piskning, kog igennem og smag til .
Kom grønsagerne i et smurt ovnfast fad og hæld saucen over.
Smuldr brødkrummer og bland den med osten.
Hæld osteblandingen over grønsagerne sæt fadet i ovnen ca 15 min ved 225 gr.
Spis kålen som grøn ret eller til hamburgerryg
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Verdens Bedste Cookies
Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det er blødt.Tænd ovnen på 175 grader.Rør smør...
Pasta med pancetta, spinat og ricotta
Kog pastaen.Imens steges hakkede hvidløgsfed let og tilsættes skyllet spinat. Pancettaen s...
Laksetærte med porre og spinat
Fremgangsmåde Rør mel og margarine sammen til en ensartet dej med en lille smule salt. L...