Video: Laksetatar
LaksetatarKøkken:
Ingredienser:
Andet
5
Tilberedningstid
24 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
400 gram Laks
-
1 stk Rødløg
-
1 tsk Peber
-
0.5 Frisk dild
-
0.5 stk Lime
Laksetatar
Laksetatar tager ikke lang tid at lave, men forberedelserne skal påbegyndes i god tid.
Den rå laks skal nemlig fryses ned til -20 grader celsius i mindst et døgn, før den er klar til at blive spist rå.
Denne proces sikrer nemlig, at eventuelle parasitter bliver dræbt.
I selve optøningsprocessen skal du også væbne dig med tålmodighed.
For at opnå det bedste resultat anbefaler vi, at du lader fisken tø op i et døgns tid i køleskabet.
Dette vil sikre, at kødet beholder mest muligt væske, og dermed får laksen en bedre smag.
Så er du ellers klar til at kaste dig over at anrette tataren.
Fjern skindet og skær laksen i små tern på ca. 1 x 1 cm. Læg det i en skål.
Hak dild og rødløg fint og bland det i sammen med saften fra en halv lime.
Din laksetartar er klar. Velbekomme!
En rå forret
Fisk gør sig godt som forret, og en laksetatar smager især lækkert til et godt stykke langtidshævet brød eller hjemmelavet flûte.
Savner du flere idéer til forretter?
Så har vi mange gode bud her på siden, men vi anbefaler, at du fx prøver en klassisk rejecocktail eller en cremet champignonsuppe. Begge retter er nemlig nemme at lave, og så passer de perfekt som forret, når du får gæster på besøg.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Spinat med rosiner
Rist pinjekerner og rosiner i lidt smør.Tilsæt spinat, kanel og smag til med salt og peber...
Champignon- og grøntsagssuppe
Skyl champignonerne og skær halvdelen i skiver. Hak resterende champignoner og svits de ha...
Raita
RaitaSkræl agurken, og fjern derefter kernerne og skær agurken i små tern.Fjern kernerne f...