Video: Paella med kylling og rejer
Paella med kylling og rejerKøkken:
Ingredienser:
Spansk
13
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
3 deciliter Parboilede ris
-
6 spsk Olivenolie
-
2 stk Hvidløgs fed
-
6 deciliter Vand
-
1 spsk Køkkensalt
-
2 stk Laurbærblad
-
2.4 spsk Safran
-
500 gram Kyllingebryst
-
200 gram Chorizo pølse
-
400 gram Tigerreje
-
400 gram Frosne rejer
-
100 gram Frosen ærter
-
300 gram Seafood
Sådan laver du paella med kylling og rejer
Læs opskriften igennem inden du går i gang.
OBS. Tiden for tilberedning- og arbejdstid er kun vejledende.
Optø de frosne madvarer inden du begynder.
Svits risene og hakket hvidløg i en gryde med olie.
Hæld vandet ved, tilsæt salt og laurbærblad og lad det koge til risene er knapt møre, ca. 15 min.
Mens risene koger, skær kyllingen i stykker, og svits kyllingen i en wok og hæld den derefter i en skål og sæt til side.
Svits dernæst tigerrejerne og kom dem i en skål - gem eventuelt et par stykker til pynt.
(Hvis der bruges alm rejer som skal optøs, sigtes de inden brug).
Seafood-blandingen svitses også en gang på panden og kan hældes i samme skål som rejerne.
Tilsæt lidt safran, gurkemeje eller karry til risene så de får en gullig farve og hæld dem i wokken.
Tilsæt chorizopølsen inden det andet kød kommer i og lad det simre et par minutter.
Til sidst tilsættes de optøede ærter, kylling, rejer og seafood.
Rør det hele sammen og pynt med de gemte rejer.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din paella
Af seafood er der brugt en blanding af blæksprutte, muslinger, venusmuslinger, ottearmet blæksprutte, og malaysiske rejer (alm små rejer).
Man kan naturligvis blande sin seafood som man lyster, og der kan f.eks. også bruges haj, krebs og hummer. Hvis man synes der er for lidt seafood eller kød i retten kan man tilføje ekstra som man har lyst. Man kan også bruge kanin i stedet for kylling eller eksperimentere med at tilsætte andre grøntsager.
På udkig efter flere retter med fisk..?
Prøv for eksempel denne stærke thai seafood gryderet eller en indisk-inspireret opskrift på indisk fisk. Er du på jagt efter en nem, men velsmagende forret, så prøv disse hvidløgsrejer fra det italienske køkken.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lammeroulade med rosmarin og citron
Udben lammekøllen. Lav små snit i kødet uden at skære igenem.Køllen fyldes med knust hvidl...
Sommertærte
Bunde:Sukker og æggehvider piskes stift.Blend mandler(eller køb mandelmel).De øvrige ingre...
Nem urteristet kalkun
Forvarm ovnen til 165°C.Rens kalkunen (fjern indvoldene) og placér kalkunen i en bradepand...