Video: Coq au vin
Coq au vinKøkken:
Ingredienser:
Fransk
16
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
2.25 kg hel unghane
-
125 gram Bacon i tern
-
25 gram Usaltet smør
-
20 stk Perleløg
-
250 gram Champignon
-
2 spsk Hvedemel
-
0.75 liter Rødvin
-
3 deciliter Hønsebouillon
-
2 stk Hvidløgs fed
-
0.5 deciliter Frisk timian
-
1 deciliter Bredbladet persille
-
2 stk Laurbærblad
-
0.5 tsk Groft salt
-
0 Peber
Sauce
-
25 gram Smør
-
2 deciliter Bredbladet persille
Coq au vin
Skyl og rengør unghanen.
Del unghanen i ca. 8 stykker.
Ved kyllingelårene skæres det yderste af benet fri og skind og sener.
Varm en stegegryde op med bacontern, mens du røre rundt.
Lad dem stege i ca. 2 minutter og tag dem op på en tallerken.
Rens champignon.
Tilsæt smør i stegegryden.
Brun nu perleløg og champignon i 2 minutter og tage dem op på en tallerken.
I smørret brunes unghanestykkerne nu.
De brunes på hver side 2 gange i ca. 3 minutter.
Hvis ikke alle stykkerne kan være i gryden på samme tid, tager du nogle stykker af gangen og bruner.
Læg nu alle kyllingestykkerne i gryden og tilsæt hvedemel, som kyllingen vendes godt rundt i.
Kom bacon, perleløg, champignon, vin, bouillon og krydderier i gryden til kyllingen.
Lad coq au vin koge videre ved svag varme og under låg i 1 time til halvanden, til unghanen er mør.
Den må ikke falde fra hinanden.
Læg kylling og grøntsager på et fad.
Kog væden der er tilbage i stegegryden op uden låg.
Kog den op til der er ca. 7 deciliter.
Du har nu en sauce som kan serveres til kødet.
Server også koldt smør i tern til.
Din coq au vin er nu færdig - velbekomme!
Tilbehør
Server din coq au vin sammen med en god kartoffelmos, bønne salat og et hjemmebagt madbrød.
Du kan evt. servere sammen med ris i stedet for kartoffelmos.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Femkornsboller
Femkornsblanding, solsikkekerne og vand koges et par minutter og afkøles. Gæren røres ud o...
Snacks på grill - Grøntsager
Grøntsagssnacks på grillBasisolie: Blend olivenolien med friske krydderurter, fx persille,...
Flæskesteg med rødvin og hvidløg
FlæskestegSværene på stegen skæres lidt dybere end normalt. Mellem sværene lægges fintsnit...