Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Fransk
Hovedret
20 minutter
40 minutter
16
Fremgangsmåde:
Coq au vin
Skyl og rengør unghanen. Del unghanen i ca. 8 stykker. Ved kyllingelårene skæres det yderste af benet fri og skind og sener.
Varm en stegegryde op med bacontern, mens du røre rundt. Lad dem stege i ca. 2 minutter og tag dem op på en tallerken.
Rens champignon. Tilsæt smør i stegegryden. Brun nu perleløg og champignon i 2 minutter og tage dem op på en tallerken.
I smørret bruns unghanestykkerne nu. De brunes på hver side 2 gange i ca. 3 minutter. Hvis ikke alle stykkerne kan være i gryden på samme tid, tager du nogle stykker af gangen og bruner.
Læg nu alle kyllingestykkerne i gryden og tilsæt hvedemel, som kyllingen vendes godt rundt i. Kom bacon, perleløg, champignon, vin, bouillon og krydderier i gryden til kyllingen. Lad coq au vin koge videre ved svag varme og under låg i 1 time til halvanden, til unghanen er mør. Den må ikke falde fra hinanden.
Læg kylling og grøntsager på et fad. Kog væden der er tilbage i stegegryden op uden låg. Kog den op til der er ca. 7 deciliter. Du har nu en sauce som kan serveres til kødet. Server også koldt smør i tern til.
Din coq au vin er nu færdig - velbekomme!
Antal personer: 4
2,25 kg hel unghane
125 gram Bacon i tern
25 gram Usaltet smør
20 stk Perleløg
250 gram Champignon
2 spsk Hvedemel
0,75 liter Rødvin
3 deciliter Hønsebouillon
2 stk Hvidløgs fed
0,5 deciliter Frisk timian
1 deciliter Bredbladet persille
2 stk Laurbærblad
0,5 tsk Groft salt
Peber
25 gram Smør
2 deciliter Bredbladet persille