Coq au vin

27/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Fransk

Hovedret

20 minutter

40 minutter

16



Fremgangsmåde:

Coq au vin

Skyl og rengør unghanen. Del unghanen i ca. 8 stykker. Ved kyllingelårene skæres det yderste af benet fri og skind og sener.


Varm en stegegryde op med bacontern, mens du røre rundt. Lad dem stege i ca. 2 minutter og tag dem op på en tallerken.


Rens champignon. Tilsæt smør i stegegryden. Brun nu perleløg og champignon i 2 minutter og tage dem op på en tallerken.


I smørret bruns unghanestykkerne nu. De brunes på hver side 2 gange i ca. 3 minutter. Hvis ikke alle stykkerne kan være i gryden på samme tid, tager du nogle stykker af gangen og bruner.


Læg nu alle kyllingestykkerne i gryden og tilsæt hvedemel, som kyllingen vendes godt rundt i. Kom bacon, perleløg, champignon, vin, bouillon og krydderier i gryden til kyllingen. Lad coq au vin koge videre ved svag varme og under låg i 1 time til halvanden, til unghanen er mør. Den må ikke falde fra hinanden.


Læg kylling og grøntsager på et fad. Kog væden der er tilbage i stegegryden op uden låg. Kog den op til der er ca. 7 deciliter. Du har nu en sauce som kan serveres til kødet. Server også koldt smør i tern til.


Din coq au vin er nu færdig - velbekomme!



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

2,25 kg hel unghane

125 gram Bacon i tern

25 gram Usaltet smør

20 stk Perleløg

250 gram Champignon

2 spsk Hvedemel

0,75 liter Rødvin

3 deciliter Hønsebouillon

2 stk Hvidløgs fed

0,5 deciliter Frisk timian

1 deciliter Bredbladet persille

2 stk Laurbærblad

0,5 tsk Groft salt

Peber

25 gram Smør

2 deciliter Bredbladet persille

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g