Video: Fransk løgsuppe
Fransk løgsuppeKøkken:
Ingredienser:
Fransk
10
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
4 stk Franskbrød
-
1 stk Hvidløg
-
2 stk Grøntsagsbouillon
-
1 kg Løg
-
2 spsk Olivenolie
-
4 kvist Frisk salvie
-
4 spsk Smør
-
1.2 tsk Havsalt
-
1.2 tsk Peber
-
150 gram Revet emmentaler
Fransk løgsuppe
Forvarm ovnen til 175 grader.
Læg brødskiverne på en rist i ovnen og lad dem riste i ca. 5-10 minutter til de er gyldne.
Smør derefter brødskiverne med halvdelen af olivenolien på begge sider, og gnid med halverede hvidløg.
Riv derefter 50 g emmentaler oven på brødskiverne og lad dem riste i yderligere 5-10 minutter.
Smelt samtidig smør og resten af olivenolien ved jævn varme i en stor gryde og kom løg og salt i.
Lad det simre i ca. 20 minutter eller til løgene begynder at blive brune.
Bring grøntsagsbouillonen i kog og hæld det over løgene, læg salvie i.
Lad suppen koge til løgene er møre.
Smag dernæst til med salt og peber efter præferencer.
Ved servering lægges brødskiverne i terriner eller suppetallerkener og suppen hældes over.
Pynt til sidst med det resterende revet emmentaler.
Nyd din fransk løgsuppe som forret eller hovedret - velbekomme!
Skal den være 100% hjemmelavet?
Man kan med fordel selv bage franskbrødet istedet for at købe det i bageriet. Det tager lidt mere tid men duften af hjemmebagt brød er det værd.
Fransk mad- nej tak
Hvis det går helt galt med denne fransk-inspirerede ret, kan man altid vende tilbage til en god gammel dansk klassiker. Vi anbefaler for eksempel en cremet kartoffel-porrer suppe med bacon eller en smagfuld jordskokkesuppe.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æble- og pæretærte
Æble- og pæretærteSkræl æblerne og pærerne. Skær derefter æblerne og pærerne i tynde...
Crostini med tapenade
Creme: Purér oliven med kapers, pinjekerner, tomatpuré og olie til en fin masse (evt. med...
Sur-sød skinkeret
Skær kødet i små tern.Skær alle grøntsager i mindre stykker/både/tern og hak hvidløg fint....