Video: Madbrød
MadbrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
2 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
5 deciliter Lunkent vand
-
0.5 spsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Rørsukker
-
1 spsk Olivenolie
-
400 gram Hvedemel
-
100 gram Durummel
-
2 spsk Olivenolie
-
1 spsk Groft salt
-
2.3 spsk Frisk rosmarin
Sådan laver du et lækkert stykke madbrød
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og olie og de 2 slags mel.
Rør det hele godt sammen, og dæk skålen med et stykke plastfolie og lad den hæve i 1 time et lunt sted.
Smør en lille bradepande med olie, drys lidt durum mel over og hæld madbrød dejen i.
Spray, eller pensle med olie (lettest da dejen er meget flydende), og drys dit madbrød med salt og rosmarin.
Indsættes i en 200 grader forvarmet ovn og bages i 45 min, til madbrødet er gyldent.
Når madbrødet er færdigt tages dette ud og vendes med bunden opad under afkøling.
Dit lækre madbrød er ny klar til servering - velbekomme!
Tips til servering af madbrød
Madbrød kan spises som det er med lidt smør og pålæg eller en lækker suppe, som f.eks. Butternut squash suppe eller Kartoffel-porre-selleri suppe.
Skal madbrødet deles til måltidet, kan man skære riller i inden bagning, men før den hæves. Så kan madbrødet nemt brækkes i dele til servering.
Tricks til opbevaring af madbrød
Det madbrød der ikke spises kan nemt fryses ned. Efter 1 minut i en mikroovn eller 10 min i en 175 grader varm ovn er det igen som et helt friskbagt madbrød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Balsamicovinaigrette
Bland sennep, balsamico, vand, citronsaft, hakket estragon og presset hvidløg i en lille b...
Appelsin i Marsala
Skær skrællen af appelsinerne. Skær appelsinerne i skiver på tværs (ca. ½ cm tykke).Opvarm...
Kold gulerodssuppe med honning
Kold gulerodssuppe med honningSkær gulerødderne i stykker på ca. 2 cm længde. Hak koriande...