Video: Chili con carne
Chili con carneKøkken:
Ingredienser:
Mexicansk
17
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
3 stk Løg
-
3 stk Hvidløgs fed
-
3 stk Gulerod
-
1 stk Rød peberfrugt
-
1 stk Grøn peberfrugt
-
3 stk Frisk chili
-
2 dåse Flåede tomater
-
4 spsk Olie
-
500 gram Hakket oksekød 8-12%
-
5 deciliter Oksebouillon
-
1 spsk Frisk timian
-
1 tsk Sambal Oelek
-
1 tsk Havsalt
-
1 tsk Peber
-
1 stk Kidneybønner på dåse
-
0.5 stk Majs på dåse
-
2 stk Champignon
Chili con carne
Pil løg og hvidløg.
Hak løg og hvidløg fint.
Skræl gulerødder, skyl peberfrugterne, skær frøhusene ud og halvér dem.
Skyl kernerne ud.
Skær alt i så små terninger som muligt.
Skær de friske chili i tynde skiver.
Hak tomaterne fra dåsen groft.
Skyl champignonerne og skær dem i små tern.
Stil en stor tykbundet gryde på komfuret, hæld olien i og lad den blive varm.
Brun først hakket oksekød alene, så det deler sig og bliver brunt.
Så blandes løg, hvidløg, champignoner og chili i og steges med lidt, derefter gulerødder, majs og peberfrugt og til sidst tomaterne med deres saft.
Det hele steges et par minutter.
Der kan evt. tilsættes lidt bacon i tern.
Tilføj nu bouillonen, krydr med hakket timian, sambal oelek, salt og peber.
Lad blandingen koge op, læg så låg på og lad det simre ved middel varme i 1-1 1/2 time.
Hæld kidneybønner i en sigte og skyl dem.
Lad dem komme med i gryden og lad det simre 15 minutter.
Derefter skal retten smages til med salt og peber og gøres rigtigt dejlig stærk.
Velbekomme.
Vidste du…
At chili con carne trods sit spanske navn slet ikke stammer fra et spansktalende land? Derimod stammer retten fra Texas i USA, hvor folk fra fattige områder prøvede at få retten til at række til hele familien. Her blandede man kød op med chili for at få en større mængde, så alle kunne blive mætte og man samtidigt kunne udnytte kødet.
Har du prøvet den vegetariske udgave af retten, som hedder Chili sin carne (chili uden kød)? Du kan prøve vores udgave af den her Chili sin carne.
Den er et rigtigt godt alternativ, hvis du ønsker en kødfri udgave. En klassisk ingrediens til chili con carne er chokolade. Husk denne for at få den optimale smag i retten. Hvis du gerne vil tilføje endnu mere smag, kan kanel anbefales. Så bliver retten til chili con carne kanel. Kom gerne en hel kanelstang i, og tag den så op inden servering.
Chili con carne er en smagfuld ret til alle. Især på de lidt koldere efterårs- eller vinteraftener. Retten er kanon til gæster, eller hvis du bare skal lave en dejlig hverdagsret. Hvis du laver en større portion, vil du også kunne have nem mad til andre travle hverdagsaftener. Har du børn, som også skal kunne spise retten, kan du altid undlade chili.
Servér hjemmebagt flute, kogt ris, eller en lækker og let guacamole lavet på creme fraiche til retten.
Har du fået lyst til mere? Så prøv vores chili con carne med chokolade eller chili con carne med ris.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rabarbertærte med chokolade
Rør smør, flormelis, mandelmel og salt sammen og rør derefter æggene i et af gangen. Rør m...
Chilimarineret kyllingespyd
Chilimarineret kyllingespydAfpuds kyllingefileterne og skær dem derefter i tynde skiver.&n...
Pesto pasta med tomat mozarella og bacon
Pasta med pesto mozarella tomat og bacon Start med koge pasta al dente og steg bacon...