Video: Oksegrydesteg
OksegrydestegKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 kg Oksetykkam
-
1 stk Løg
-
2 stk Gulerod
-
1 stk Persillerod
-
1 stk Porre
-
2 stk Hvidløgs fed
-
1 stk Oksekødsbouillonterning
-
33 cl Øl
Sådan laver du oksegrydesteg
Smelt smør i en stor gryde og brun kødet på alle sider indtil det har fået en god stegeskorpe.
Hak i mellemtiden løg, gulerødder, persillerod og porren groft og pil hvidløgsfeddene.
Når stegen har en god stegeskorpe tages den op af gryden.
Tilsæt lidt mere smør og svits de groftskårne grøntsager og pres hvidløgsfeddene i.
Pas på de ikke brænder på.
Læg dernæst stegen tilbage i gryden ovenpå de svitsede grøntsager og tilsæt oksebouillonen der er opløst i 3 dl vand og mørk øl og læg et låg på.
Stegen skal være helt dækket, så hæld evt. mere vand på.
Lad nu oksegrydestegen simre ca. 2 timer til kødet er dejligt mørt.
Når stegen er færdig kan du tage den op af gryden og lave den hvile på et skærebræt imens du evt. laver en sovs af fonden.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din oksegrydesteg
Server stegen med en hjemmelavet brun sovs. Lav en opbagt sovs af fonden. Du skal blot si fonden over i en skål og dernæst smelte en god klat smør i en gryde og tilsætte mel til en opbagning. Tilsæt fonden lidt af gangen, så den når at tykne. Når du synes sovsen har den rigtige konsistens, kan du smage den til med salt og peber og evt. lidt kulør.
Ideer til tilbehør
Til sådan en god gammeldags oksegrydesteg skal du naturligvis servere en lækker traditionel kartoffelmos. Du kan eksempelvis følge denne opskrift på mors kartoffelmos. Føler du dig mere eventyrlysten så lav en bagt kartoffelmos med hvidløg.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Nem svensk pølseret
Sådan laver du svensk pølseretLøgene pilles og skæres i halve ringe, kartoflerne skrælles...
Pesto med soltørrede tomater
Blend alle ingredienser sammen.Blend ikke for lang tid.Simpelt og lækkert!
Marengskys
Sådan laver du marengskys Kom de pasteuriserede æggehvider i en helt rent skål og brug et...