Video: Rugbrød
RugbrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
24 timer 0 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
750 gram Rugkerne
-
750 gram Hvedemel
-
1.1 deciliter Lunkent vand
-
3 spsk Bordsalt
-
0 Surdej
-
1 kg Rugmel
-
1.2 liter Vand
Sådan laver du rugbrød
1. dag.
Æltes sammen.
Hæver i fadet i 24 timer.
Dækkes med et vådt viskestykke.
2. dag.
Dejen fra 1.dag tilsættes rugmel og vand.
Æltes sammen.
1 klump surdej tages fra og sættes i køleskabet til næste gang.
Resten deles i smurte forme - 2 store eller 3 små.
Hæver i 2 timer.
Bager i 1 3/4 time ved 190 grader.
Brødene tages ud af formene og pensles med smeltet margarine/smør.
Kan bedst skæres næste dag.
Rugbrød - en klassiker på det danske frokostbord
Rugbrød er en fast bestanddel af en klassisk dansk frokost, og er man som dansker bosat i udlandet, begynder man snart at længes efter denne hverdagsdelikatesse. Det smager skønt med en skive hjemmelavet rugbrød med et godt stykke pålæg til. Hvad med en karrysild? En lun frikadelle eller en skive roastbeef? Der er mange muligheder.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kartoffelmos med hvidløg og purløg
Forvarm ovnen til 225°C. Skær ½ cm af toppen af hvidløget, så der åbnes ind til feddene. P...
Stuvede kartofler
Kartoflerne vaskes, koges, pilles, afkøles og skæres i skiver. Smør og vand gives et opkog...
Kartoffelmos med skyr
Vask kartoflerne og skær dem i grove tern. Læg stykkerne i en gryde og dæk med vand og til...