Video: Stifado
StifadoKøkken:
Ingredienser:
Græsk
15
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
700 gram Okseyderlår
-
25 gram Smør
-
1 spsk Olivenolie
-
2 stk Løg
-
1.5 Rødvin
-
200 gram Hakkede tomater
-
2 spsk Tomatpure
-
2 Vand
-
2 fed Hvidløg
-
1 tsk Kanel
-
0.5 pose Frisk oregano
-
0 Bordsalt
-
0 Peber
-
1.2 pose Frisk persille
-
1.2 spsk Allehåndebær
Stifado
Skær kødet i tern - eller få slagteren til at gøre det, hvis du køber det hos sådan en.
Pil og hak løgene groft.
Brun smørret med olivenolie i en stor gryde og kom kødet i.
Brun kødet godt og tilføj løg i og lad det brune med.
Tilsæt alle øvrige ingredienser til gryden og lad det hele simre under låg i ca. 2 timer, indtil kødet er helt mørt.
Husk at smage til med salt og peber.
Servér straks denne lækre stifado - velbekomme!
Det græske køkken
Dette sydenlandske køkken byder på utroligt skønne og enkle retter, som ofte er fremstillet af friske råvarer. Grækerne bruger gerne olivenolie, feta, citron, tomat og yoghurt i deres opskrifter, men aubergine og fisk er også at finde på listen.
Især feta har været medvirkende til, at landet er kommet på det kulinariske verdenskort. Den fantastiske ost er traditionelt lavet på fåre- og gedemælk, men i Danmark er salattern lige så udbredt og populært. Salattern er inspireret af fetaosten, men lavet på komælk i stedet.
Velsmagende madopskrifter fra Grækenland
Nogle af landets mest kendte retter inkluderer græsk salat samt moussaka, der tilmed er nationalretten. Derudover kender de fleste også til tzatziki, der er perfekt som tilbehør i grillsæsonen.
Spørgsmål:
Hvad spiser man til denne ret?
Svar:
Stifado serveres traditionelt kun med brød, feta og oliven. Smager rigtig godt med ris eller stegte kartofler.
Venlig hilsen
Allan, Redaktionen
07/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Græskarsuppe med porrer
Græskarsuppe med porrerSkræl kartoflerne og skær dem derefter i tern. Skær ligeledes græsk...
Kalkunfrikadeller med smørdampede urter
Kalkunkød blandes med æg, havregryn, hakket persille (gem lidt til pynt), hakket løg, pres...
Uramaki Sushi
Uramaki sushiSkær agurk, avocado og mango i aflange stykker. Skær den røgede laks og tunfi...