Video: Blæksprutteringe
BlæksprutteringeKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
11
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
2 Vand
-
600 Blæksprutte
-
0 Havsalt
-
0 Peber
-
2 spsk Citronsaft
-
2 spsk Olivenolie
-
2 Æg
-
150 Hvedemel
-
1.25 Dansk vand
-
5 Olie
-
2 Citron
Kog vandet op i en stor gryde.
Læg blæksprutterne i og lad det sprutkoge i 1 minut.
Hæld dem i en sigte, skyl dem med koldt vand og tør dem godt med et viskestykke.
Skær blæksprutterne i 1 cm brede ringe med en skarp kniv.
Bland dem med salt, peber, citronsaft og olivenolie og lad dem trække op til et par timer.
Slå æggene ud og skil blommen fra hviden.
Pisk melet grundigt med æggeblommer, 1 knivspids salt og mineralvandet.
Lad det stå circa 15 minutter, så dejen kan hvile.
Pisk så hviderne stive og vend dem i dejen med en ske, men ikke for lang tid og ikke for ensartet - så falder de sammen.
Lad det smeltede smør eller olien blive rigtig varm i en stor gryde.
Træk blæksprutteringene enkeltvis gennem dejen, sådan at dejen bliver hængende rundt om den og læg straks ringen ned i det varme fedt.
Fritér dem gyldentbrune.
Prøv indimellem at bevæge dem i fedtet med stegegaflen, sådan at hele ringen bliver lige flot gylden.
Efter 2-3 minutter er de færdige.
Tag dem så op med hulskeen og lad dem tørre på køkkenrulle.
Skal spises superfriske og varme - sæt citronbåde på bordet.
Smager godt sammen med tzatziki eller aioli, hvedebrød, og salat
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kål i ovn
Kål i ovnFarsen røres sammen med æg, hakket løg og mel, tilsættes salt og peber.Kålen snit...
Gul suppe med nye gulerødder
Gulerødder, skalotteløg og hvidløg svitses i lidt olie til de er bløde, de må ikke tage fa...
Oksekød i fad
Smelt smørret i en gryde og tilsæt løg. Lad det simre indtil løgene er gyldne.Rens og skær...