Video: Grovboller
GrovbollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
1.25 deciliter Vand
-
2.5 deciliter Letmælk
-
2.5 stk Æg
-
1.25 tsk Køkkensalt
-
50 gram Smør
-
250 gram Rugmel
-
325 gram Hvedemel
-
0 Blandede frø
Sådan laver du grovboller
Rør gæren ud i vandet tilsæt mælk, æg, salt, smeltet smør og rugmel.
Tilsæt melet lidt efter lidt til den slipper og lad dejen hæve i 10 min.
Del dejen i 20 stykker og form dem til boller, lad dem hæve (tildækket) 10 min mere på pladen.
Pensl bollerne med det 1/2 æg og drys dem med frø eller kerner.
Bag dem ved 200 grader i 15-20 min.
Rugmelet kan byttes ud med grahamsmel eller fuldkornsmel.
Grov i munden
Det er nu skønt med friskbagte boller. Uanset om det er til fødselsdag eller hverdag, så kan man altid lige klemme en bolle ned. Hvide boller smager dejligt, men sommetider har man brug en bolle, der mætter længere. Så er grovboller et godt alternativ. De kan spises med smør på til morgenmaden, komme med på madpakken eller spises som et mellemmåltid.
Mangler du flere opskrifter på mættende boller?
Vi har flere gode bud på boller, der mætter mere. Prøv vores boller med hvede og rug, vores madboller eller boller med skinke, ost og purløg.
Spørgsmål:
Hej. Jeg står og skal bage boller. Jeg har fundet ud af at hvedemel jo ikke er sundt, så er der noget andet mel man kan bruge, som er sundt og indeholder fiber og protein? Vh. Brine
Svar:
Du kan godt bage med hvedemel, men brug også klid og gramhamsmel, eller andet groft mel, så du får fibre.
Spelt mel indeholder mere næring end hvedemel, men har ikke helt de samme gode bage-egneskaber.
Vil du have mere protein, så er det bedre at spise en god mager ost på det hjemmebagte brød :-)
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
06/09-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lassi af æble, melon og ingefær
Blend melon, æblesaft, ingefær og mynteblade.Tilsæt yoghurt, blend kort og smag til med ho...
Cordon Bleu
Kalvekødet bankes ud til ca. 1 cm's tykkelse. Smøres på den ene side med sennep. På den en...
Ovnstegte kartofler med urter
Forvarm ovnen til 175°C. Skær kartoflerne i terninger. Pres hvidløget. Bland kartoffeltern...