Video: Farsbrød med feta
Farsbrød med fetaKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Middelfedt hakket kalvekød
-
1 stk Æg
-
1 deciliter Mælk
-
200 gram Feta i tern
-
2 fed Hvidløg
-
1 stk Løg
-
1 tsk Tørret timian
-
1 tsk Oregano
-
1 pakke Bacon
Farsbrød med feta
Tænd først ovnen på 200 grader (eller 180 grader varmluft).
Mens ovnen varmer op, så hak løg og hvidløg fint - du kan også vælge at presse hvidløget i en hvidløgspresser og rive løget, hvis du for eksempel har børn, der ikke er så glad for de to ting.
Bland herefter kød, mælk, æg, løg, hvidløg, timian og oregano sammen.
Når det er blandet godt sammen, så tilføj feta, og rør det hele sammen endnu engang.
Find et ildfast fad frem, smør det med lidt smør eller olie.
Form kødet med dine hænder, til det har form som et brød og læg det i fadet.
Beklæd farsbrødet med bacon, hvis det er store stykker bacon, kan du klippe dem over på midten.
Sæt farsbrødet midt i ovnen og lad det bage i cirka 45 minutter til 1 time.
Baconen skal være sprød og farsbrødet gennembagt.
Tag det ud og lad det køle lidt af, inden du spiser det.
Du har nu lavet et farsbrød med feta - nyd det!
Farsbrød til alle
Du kan også vælge andet kød en kalvekød, for eksempel hakket gris, lam eller kalkunkød. Her er et eksempel på, hvordan du kan lave farsbrødet uden gris, hvis du ikke selv spiser det, eller får gæster på besøg der ikke gør. Denne version er også uden mælk, og kan derfor også serveres for de laktoseintolerante.
Tilbehør til dit farsbrød med feta du ikke går galt i byen med
Farsbrød med feta smager fantastisk med en god agurkesalat til, og du kan let og nemt lave din egen.
Mens farsbrødet bliver bagt kan du bruge tiden til at lave tilbehør, det kunne for eksempel være lækre råstegte kartofler med timian.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Løg- og bacontærte
Bland halvdelen af melet med vand og gær i en stor skål; rør godt rundt. Dæk skålen til me...
Köfte fra Grækenland
Skær skorpen af brødskiverne og udblød dem i mælken. Pil løget og hak det fint. Rør det ha...
Melon-salat
1.Skyl salaten og dryp den af i et klæde. 2.Del agurken på langs, fjern kerner med en ske...