Video: Hummus
HummusKøkken:
Ingredienser:
Andet
7
Tilberedningstid
1 timer 10 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
500 gram Tørrede kikærter
-
3 stk Lime
-
1 stk Citron
-
5 stk Hvidløg
-
1 spsk Spidskommen
-
0 Frisk persille
-
0 Rødløg
Hummus
Sæt kikærterne i blød natten over.
Skift vandet og kog kikærterne møre ca. 40 min.
Lad dem køle af i kogevandet (tip: du kan koge kikærterne om morgenen og lade dem stå i vandet til om aftenen, når du skal bruge dem.
På den måde bevarer du noget smag og kan spare på olien senere).
Gem kogevandet.
Kikærterne blendes til en lind masse.
Tilsæt kogevand lidt ad gangen, til den rette konsistens opnås.
Tilsæt limesaft, citronsaft, presset hvidløg og krydderier.
Smag til med salt og peber efter behag.
Anret din hummus i en skål, og pynt med finthakket frisk persille og eventuelt lidt hakket rødløg.
Din hummus er klar til servering, velbekomme!
Det sunde, nemme og lækre tilbehør
Hummus er bare et super tilbehør til rigtig mange retter. Det er relativt nemt at lave og passer perfekt til pitabrød, noget salat eller et dejligt stykke brød. Når du nu også er i gang med kikærterne, så kan du også se på vores opskrift på pitabrød med falafel, hvor hummus passer perfekt til.
Den hurtige måde
Hvis nu man ikke lige har tid til at vente 24 timer på, at kikærterne bliver tilpas udblødte, så er der hjælp at hente. Man kan med fordel bruge udblødte kikærter på dåse. Hæld dem i en gryde med 1/2 tsk bagepulver og hæld vand i, så det dækker kikærterne. Så skal du blot koge dem i 20 min. ved høj varme. Herefter dræner du kikærterne i en si og skyller dem med koldt vand i 30 sekunder.
Variation
Hvis du savner lidt afveksling til din hummus, kan vi anbefale en tabbouleh-inspireret salat, som kan laves i flere varianter. Den mest kendte er nok som en bulgursalat med tomater og friske krydderurter. Men du kan også udskifte bulgur med blomkålsris bagt i ovnen og tilsat granatæblekerner og feta, så salaten får en herlig sammensætning af både smag og konsistens. Prøv den! Den vil også være god til kylling, fisk og lam.
Servering
Hummus går til meget, men det er især lækkert til falafler, brød og grøntsager. Prøv vores opskrifter på hjemmelavet falafler og fedtfattige pitachips med karry.
Spørgsmål:
Hej Thomas Har du en god opskrift på humus, evt. m. hvidløg?
Svar:
her er en god opskrift. Hvidløg er en vigtig ingrediens i hummus.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
08/01-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hvor længe kan hjemmelavet hummus holde sig i køleskabet?
Svar:
Hummus kan holde sig ca. 3-4 dage i køleskabet.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
25/10-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man fryse hummus?
Svar:
Ja det kan man godt , men jeg vil ikke anbefale det, fordi man ikke varmer det igennem før brug.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
17/11-2006 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg har fundet de her kikærter på dåse og tænkte om de ville kunne bruges til at lave humus eller om smagen ville blive anderledes?
Svar:
Jeg har ikke prøvet at bruge kikærter på dåse, men baked beans og andre bønner på dåse har en lidt anden smag og konsistens - og det er jo en smagssag, så du må prøve dig frem.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
17/10-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æblekage med kanel
Æblekage med kanel Skræl æblerne og fjern deres kernehuse. Skær efterfølgende æblerne i ty...
Madpandekager
MadpandekagerAlle ingredienserne tilsættes i en skål og piskes sammen. Når alle ingrediens...
Minestrone med kylling
Sådan gør du:* Skær kyllingebryst i strimler. Damp kyllingestrimlerne i lidt af bouillonen...