Video: Citronsyredampet søtunge
Citronsyredampet søtungeKøkken:
Ingredienser:
Spansk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
600 Søtunge
-
1 stk Citron
-
1 spsk Revet citronskal
-
2 spsk Citronsaft
Tilbehør
-
4 stk Tomat
-
1 stk Rød peberfrugt
-
0 Sukkerært
-
1 tsk Olivenolie
Pynt
-
0 Frisk persille
Sådan laver du citronsyredampet søtunge
Hak tomater og rød peberfrugt fint og bland det i en lille skål.
Lad salsaen hvile i 10 minutter inden servering.
Damp søtungefileter med revet skaller af citron og citronsaft i ovnen med folie lukket om fadet.
Søtungerne skal dampes i ca. 20-25 minutter ved 175 grader til kødet er blevet fast og hvidt.
Damp sukkerærter i en gryde med lidt vand.
Tilsæt ikke salt til fisken, men pynt med friskhakket persille og citronskiver.
Anret det hele og server.
Velbekomme!
Tips og tricks til din citronsyredampet søtunge
Krydr eksempelvis din søtunge med lidt friskværnet peber, fennikelfrø eller stødt spidskommen for at tilføje en ekstra smagsdimension og server forskelligt tilbehør til den. Du kan eksempelvis lave en nem og cremet kartoffelmos.
Vi hører ofte at der til hverdag i de fleste hjem ikke bliver spist nok fisk og det synes vi er en skam. Hvis du derfor tør kaste dig ud i at lave flere retter med fisk, kan du her på siden blive inspireret til flere nemme opskrifter. Prøv for eksempel en nem opskrift på torsk i ovn.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Spidskål på panden
Spidskål på pandenSkyld spidskålen under koldt vand og ryst vandet af. Skær den nederste d...
Bær med muskat-zabaione
Skyl forsigtigt bærrene, og dup dem tørre med køkkenrulle. Pisk æggeblommer og sukker lu...
Kalkunfarsbrød med spinat
Kalkunkødet røres sammen med rasp, æg, tomatpuré, timian, salt og peber. Farsen bredes ud...