Video: Pitabrød med falafel
Pitabrød med falafelKøkken:
Ingredienser:
Andet
23
Tilberedningstid
8 timer 20 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
200 gram Kikærter
-
1 stk Løg
-
1 stk Bladselleri
-
2 stk Hvidløg
-
0.5 tsk Spidskommen
-
0.5 tsk Gurkemeje
-
0.25 tsk Cayennepeber
-
1 tsk Bordsalt
-
2 spsk Hvedemel
-
1.5 deciliter Olie
-
2 deciliter Yoghurt naturel
-
2 spsk Sesamfrø
-
0.5 bdt Frisk persille
-
0.5 deciliter Citronsaft
-
1 tsk Cayennepeber
-
0.5 tsk Spidskommen
-
4 stk Pitabrød
-
2 stk Tomat
-
1 stk Hovedsalat
-
0.5 stk Agurk
-
0.5 stk Grøn peberfrugt
-
1 stk Rødløg
-
0.5 spsk Frisk koriander
Pitabrød med falafel
Udblød kikærterne i rigeligt vand i ca. 8 timer eller natten over.
Varm olien op under jævn varme, f.eks. i en stor stegegryde.
Hæld vandet fra kikærterne, og kom dem i en foodprocessor sammen med løg, bladselleri, hvidløg, krydderier, salt og mel.
Blend det hele til en fin fars.
Form kikærtefarsen til kugler på størrelse med en valnød ved hjælp af en lille ske.
Kom farskuglerne i den varme olie.
Tag falafelkuglerne op efterhånden, som de bliver gyldne og læg dem på et fad.
Dressing:
Rør yoghurt, pulveriserede sesamfrø og persille sammen og smag til med citron, salt og krydderier.
Servering:
Server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet kål eller salat, rødløg, agurk, peberfrugt, tomat og frisk koriander.
Så er der serveret: Pitabrød med falafel.
Pitabrød med falafel
Falafel er meget udbredt i Mellemøsten, men stammer oprindeligt fra Egypten. Falafel er et godt bud på en vegetarisk frikadelle.
Prøv evt. også at lave vores bulgursalat som fyld eller tilbehør til dit pitabrød med falafel.
Spørgsmål:
findes der ikke bøffer med kikærter '?! nu har jeg ledt................. jeg kan ikke finde det! KOK?????
Svar:
Det eneste jeg kan komme på, er disse falafel, som man får i pitabrød med salat og dressing - eller spiser som frikadeller/bøffer.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
11/10-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
kan man fryse falafel ?
Svar:
Ja, men det risikerer at bliver lidt tørt og grynet.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
04/04-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan det lade sig gøre at "bage" Falafel Kuglerne i ovnen, så man slipper for at friture stege dem og derved sparer på kalorierne?
Svar:
Idee'n er den sprøde skorpe som holder på det lidt bløde, men prøv at pensle med oliven olie, og kom falafel kuglerne ind i en ovn på 240 grader og se om du synes om konsistensen ved denne fremgangsmåde.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
09/08-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Culottesteg
Sådan laver du culottesteg Dup culottestegen tør med køkkenrulle.Brug en skarp kniv til at...
Fetadressing
Put feta, citronsaft, vand og mayonnaise i en blender. Blend det til det er en jævn masse....
Fillipinsk kylling
Skær kyllingen i portionsstykker.Svits knust hvidløg og hakket løg til løget bliver blødt....