Video: Hummer med ingefær og forårsgrøntsager
Hummer med ingefær og forårsgrøntsagerKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
23
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
400 gram Hummer
Tilbehør
-
1 stk Gulerod
-
0.5 stk Agurk
-
8 stk Årstidens svampe
-
1 stk Skalotteløg
-
75 gram Ærter
-
1 stk Citron
-
1 tsk Køkkensalt
-
0.5 deciliter Piskefløde 38%
-
1 stk Gulerod
-
1 stk Bladselleri
-
4 deciliter Frisk persille
Sauce
-
30 gram Ingefær
-
1 tsk Peber
-
1 stk Løg
-
2 stk Hvidløg
-
1 tsk Stjerneanis
-
1 spsk Fennikelfrø
-
1 stk Appelsin
-
2 tsk Hvid peberkorn
-
4 deciliter Rhinskvin
-
2 tsk Havsalt
Pynt
-
4 deciliter Frisk basilikum
Tilberedning af hummer med ingefær og forårsgrøntsager
Bouillon/sauce
Kog bouillon ingredienserne sammen i en gryde.
Afliv hummeren ved at stikke en kraftig kniv i nakken og skær fremad.
Læg hummeren ned i gryden med hovedet først.
Lad den koge i 5 min. Tag gryden af varmen, men lad hummeren blive i i minimum 30 min.
Tilbehør/Forårsgrøntsager
Rengør gulerod, agurk og svampe og hak dem fint. Snit skalotteløg fint.
Tag hummeren op af gryden og si bouillonen.
Varm ca. 1 dl pr. person af bouillonen op igen.
Når det koger tilsættes lidt fløde samt de finthakkede og snittede grøntsager, lidt citronsaft og -skal. Lad det koge i 1-2 min.
Pynt
Serveres straks med hummeren og pyntes med basilikum.
Hummer er noget af det fornemste, man kan hente af det danske farvand. Derfor bruges det typisk til nytår, når man skal have lidt finere mad.
Afliv hummeren ved at stikke en kraftig kniv i nakken og skær fremad. Du kan også bare lægge den i spilkogende vand med hovedet først. Det slå den også ihjel med det samme. Vil du dog være helt sikker, så brug metoden med kniven.
Bind halen op, hvis du vil undgå, den krøller sammen
Brug snor og en ske eller spisepind
Bræk kløerne af
Træk halen forsigtigt af
Med en saks klipper du undersiden af halen op
Bræk forsigtigt skallen af
Slå kløerne med bagsiden af en kniv. Læg evt. et viskestykke over for at forhindre, at det sprøjter ud over det hele
På den måde kan man (igen forsigtigt) trække det kogte kød ud af skallen.
Prøv også vores andre inspirerende opskrfiter med hummer. Fx hummerhaler med avocado eller hvad med lynstegt hummer med med sauce?
Spørgsmål:
Hvordan tilbereder man en HUMMER
Svar:
Hej Finn
Tak for dit spørgsmål!
Du afliver hummeren ved at stikke en kraftig kniv i krydset på hummerens hoved og skære fremad
Bind halen op, hvis du vil undgå, den krøller sammen
Brug snor og en ske eller spisepind
Læg hummeren i spilkogende vand og kog i 6 minutter
Køl hummeren ned i isvand derefter
Bræk kløerne af
Træk halen forsigtigt af
Med en saks klipper du undersiden af halen op
Bræk forsigtigt skallen af
Slå kløerne med bagsiden af en kniv. Læg evt. et viskestykke over for at forhindre, at det sprøjter ud over det hele
På den måde kan man (igen forsigt) trække det kogte kød ud af skallen
04/06-2021 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
dybfrosset kogt hummer, hvordan behandles
Svar:
Hej , du starter bare der hvor den ferske kommer op af gryden , hvis din hummer allerede er kogt
Mvh Tomas
opskrifter.dk
31/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Oksemørbrad på grill
Oksemørbrad på grillStart med at afpudse mørbraden. Bland alle ingredienser til marinaden,...
Himmelsk brød med chili
½ l. lunken vand, ¼ pk. gær og 100 g. havregryn, 1 spsk. salt, 1 spsk. rørsukker eller hon...
Rød gryde
Kødet brunes i en stor gryde, hvorefter hakket rød peber og hakket champignon tilsættes sa...