Video: Kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekødKøkken:
Ingredienser:
Andet
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
750 gram Kartofler
-
1 stk Løg
-
1 fed Hvidløg
-
1 spsk Olivenolie
-
500 gram Hakket oksekød 3-7%
-
70 gram Tomatpure
-
2 tsk Garam masala krydderi
-
5 stk Æg
-
25 gram Smør
-
1 tsk Salt
-
1.4 tsk Friskkværnet peber
Sådan laver du kartoffelgratin med oksekød
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i ca. 20 minutter eller til de er møre.
Hak løg og hvidløg og sauter dem i olien.
Tilsæt kødet og brun det af.
Rør tomatpuré og krydderier i og smag til.
Skil æggeblommerne fra hviden.
Prøv f.eks. med metoden hvor du hælder det hele æg ud i hånden henover en stor skål.
Lad så æggehviden falde ned imellem fingrene indtil kun blommen er tilbage.
Læg blommerne i en lille skål.
Hæld vandet fra kartoflerne, mos dem med smørret og rør æggeblommer og krydderier i.
Pisk hviderne stive og vend dem i mosen.
Kom halvdelen af mosen i bunden af 4 smurte, ovnfaste portionsskåle og fordel kødet over.
Alternativt kan du vælge at bruge et stort fad.
Kom resten af mosen over kødet og bag gratiner midt i ovnen ved 200 grader i 35 min.
Velbekomme!
Tips til din kartoffelgratin med oksekød
Gratiner er i virkeligheden nemme at lave og er dejligt mættende. Du kan både spise dem med eller uden kød, alt efter hvad du foretrækker. Tilføj eventuelt lidt revne gulerødder til din kød fars eller lidt champignon i skiver for at give mere tekstur og smag. Ja faktisk kan du komme lige det i du lyster. Eksperimenter med retten og få brugt dine rester i køleskabet. Gratiner evt. med revet ost for at tilføje lidt sprødhed.
Inspiration til tilbehør og gratiner
Server gratinen med grønne bønner dampede i lidt smør sammen med et fed presset hvidløg. Har du ekstra tid til overs, så lav en marinade til grønne bønner for at give dem ekstra smag.
Hvis du er glad for at spise (og lave) gratin, så prøv for eksempel denne spinat-ostegratin. Alternativt kan du give dig i kast med en lækker broccoligratin med tomatsalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Frisk pasta med cherrytomater, gedeost og urter
Kog pastaen i en gryde efter anvisning på emballagen.Imens pastaen koger opvarmes olivenol...
Fedtfattig kærnemælksdressing
Rør maizena, sennep, sukker, salt og 1/4 af kærnemælken sammen i en lille kasserolle. Rør...
Veganske vafler til brunch
Veganske vafler Tænd for vaffeljernet og lad det varme op, mens dejen tilberedes. ...