Rigtig hygge med en uforglemmelig pinsefrokost
Vi går på mange måder lysere tider i møde. Bogstaveligt fordi sommeren nærmer sig med de elskede danske lyse aftener. Men også i overført betydning, da vinteren, vi lægger bag os, har føltes umådelig lang for de fleste af os. Rigtig meget har ikke været muligt. Ja, selv én af årest kolonariske højdepunkter, julefrokosten, er for de fleste blevet aflyst.
Den lette version af julefrokosten
På mange måder kan man godt sammenligne en pinsefrokost med en julefrokost, da den typisk består den af mange forskelige dele. Og så spiser man det i godt selskab. Men så stopper sammenligningen nok også.
For ligesom julefrokosten med sin tyngde passer godt til den kolde og mørke årstid, så skal en pinsefrokost gerne passe til den spæde sommer, de nyudspringne blades friske grønne farve og varmens længeventede genkomst.
Friske danske råvarer
Vi har i denne artikel valgt at lægge vægt på, hvad der kan tages op af den danske muld i forbindelse med en pinsefrokost. For her er virkelig mange lette lækkerier til et appetitlig og varieret pinseforkostbord.
Få ny inspiration på opskrifter.dk
Vores side er så smart indrettet, at du kan søge på en enkelt ingrediens, og så får du opskrfiterne fra det enorme arkiv på over 5000 opskrifter.
Asparges er forårets budbringer
Asparges er en velsamgende og alsidig grønsag. Hvis du søger på hjemmesiden, finder du over 50 forskellige spændende opskrifter med asparges. Den passer perfekt til lette retter - både til vegetarer og kødspisere. Prøv fx letkogte asparges med parmasansmør. En fantastisk aperitif, som passer godt til en kølig hvidvin, men også sagtens kan gå til en let rødvin.
Nye kartofler
Hvis asparges er lysets og varmens budbringer, så er nye danske kartofler som en forårets fanfare. Det er simpelthen så godt. Og så kan de bruges i både enkle og komplekse retter. Tag fx denne ret med grillede nye kartofler med urter og parmesan. Den vil bestemt komplementere ovenstående og andre retter med asparges.
Kød?
Ofte gør kød maden noget tungere. Men det kommer an på, hvordan det bruges. Sådan noget som laks kan umådelig mange anvendelsesmuligheder. Hvis du gerne vil imponere dine gæstee, kunne en ret som grillet laks med tomat-olivensalsa være et godt bud. En simplere, men stadig velsmagende ret, er bagte laksefileter med sennep- og dildsauce. Hertil passer nye kartofler som fod i hose.
Mere kød!
Fisk er rigtig godt i sommervarmen, men ønsker du mere til et frokostbord, så er frikadeller svære at undvære. De behøves jo ikke at blive lavet af svinekød. Prøv fx disse pikante græske frikadeller med bla. oksekød, feta og hvidløg.
En frokost bliver ikke bedre end brødet, du serverer til
Du kan lave nok så meget fancy tilbehør til en frokost, men hvis du serverer kedeligt brød, så smages det på trods de gode råvarer. Vil du have fuld kontrol over dit brød, så har vi forskellige opskrifter på fx rugbrød. En god friskbagt skive surdejsrugbrød som fundamentet til en lækkerbisken af en krabbesalat.
Ingen frokost uden snaps
Prikken over i'et til en god frokost er naturligvis en smagfuld snaps. Her kan vi også hjælpe dig på vej med en godt krydret hjemmelavet snaps. Netop den hjemmelavede kryddersnap har vundet i popularitet de seneste år. Sikkert fordi den smager bedre, og fordi det er noget særligt at kunne servere noget, man selv har lavet.
Velbekomme!