Video: Surdejsrugbrød
SurdejsrugbrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
700 Hvedemel
-
800 Rugmel
-
500 Rugkerne
-
400 Femkornsbageblanding
-
2 spsk Køkkensalt
-
1.8 Vand
-
1 Vand
-
0.5 Rugmel
-
0.5 Hvedemel
-
10 Gær
Alle ingredienser blandes i en lille balje (minus surdejen: 0,5 dl rugmel, 0,5 dl hvedemel, 1 dl vand og 10 g gær)
Husk at tage lidt dej fra som sur dej.
Denne klat opbevares så i køleskab til næste ombæring.
Når alt er blandet godt sammen, fyldes dejen op i formene, dækkes til og stilles et lunt sted i ca 12 timer.
Inden de sættes i ovnen ved 200 grade C, pensles de med smeltet smør.
Efter 1 1/2 time kan man så glæde familien med godt brød.
Hvis portionen er for voldsom, kan den reduceres til det 1/2 eller 1/4.
Surdej:
Alle ingredienser og kommes i et glas med tætsluttende låg. Lad det stå 2 - 3 dage til det bobler lystigt
Brug kun 3/4 del af surdejen, når du så har færdigblandet rugbrødsdejen tager du ca. 2 dl. af denne blanding og blander med resten af surdejen.
På denne måde holder du liv i surdejen , opbevares på køl.
Tag den ud 1 - 2 timer før den skal bruges.
Dejen kan holde ca. én uge.
Hvis den ikke blandes, max 14 dage.
Spørgsmål:
jeg vil gerne bage et rugbrød med gær uden surdej
Svar:
hej
her er et rigtig godt brød - og det skal hæve så længe for at blive rigtig godt:
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
Groft sønderjysk rugbrød
Ingredienser: Dag 1
200 gr. knækkede rugkerner
50 gr. hvede klid
250 gr. Grahams mel
7½ dl. lunt vand
1 tsk. honning
1 dl god surdej.
Bland det hele og lad det stå til dækket på køkkenbordet til dagen efter.
Dag 2.
500 gr. rugmel
1 spsk. salt
50 gr. blødt Kærgården
evt. ½ spsk. malt mel.
Rør de sidste ing. i, gerne på røre maskine, rør/ ælt i 10 min.
lad dejen hvile i 1 time inden dejen deles i 2 og formes med lidt mel til 2 brød.
hæver i ca. 2 timer, så de er blevet en halv gang større.
sættes i en 220 grader varm ovn i 10 min med varmeluft. Slå varme luften fra og sænk temp. til 180 grader og bag vider i 1 time og 15 min.
Afkøles på rist.
04/11-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Harmistet en opskrift på boller lavet af rug og hvedemel i opskriften gemte man dej til de næste boller bollen blev brugt som en frokost bolle kan du / hjælpe mig den person jeg havde opskriften fra er ikke mere. Knus og på forhånd tak.
Svar:
hej
prøv at se denne her opskrift:
Surdejsrugbrød
Du kan godt bruge surdejen til boller i stedet for brød, så er bagetiden selvfølgelig kortere.
Ca. 20-30 min.ved 200 grader.
Håber at det kan bruges :-)
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
31/10-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hollandsk biksemad
Hollandsk biksemad1/10 af vandet bringes i kog i en stegegryde, heri brændes karryen af.&n...
Zabaione mousse
Del æggene i hvider og blommer og gem begge dele. Pisk æggeblommerne med sukker og sød she...
Chokoladeglaserede pecannødder
Bland chokolade og fløde i en metalskål, som placeres i en gryde med simrende vand. Rør af...