Video: Kartoffelmos med gedeost
Kartoffelmos med gedeostKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
400 gram Nye kartofler
-
75 gram Blød gedeost
-
1 spsk Smør
-
0.25 tsk Citronsaft
-
0.5 spsk Frisk timian
Kartoffelmos med gedeost
Kog kartoflerne i usaltet vand i ca. 30 min.
Gem lidt af kogevandet til at mose kartoflerne med.
Mos kartoflerne med en passende mængde kogevand til at opnå den ønskede konsistens.
Bland de resterende ingredienser i mosen og rør det hele godt sammen.
Smag til med salt og peber og evt. lidt mere timian.
Så er din kartoffelmos med gedeost klar til servering. Velbekomme!
Ønsker du en dejlig cremet kartoffelmos, så følg disse råd. Kog ikke kartoflerne i saltet vand. Det gør det sværere at mose kartoflerne ud.
Undlad også at skære kartoflerne ud i små tern, da vandet så lettere kan trænge ind i kartoflerne og gøre mosen for vandet. Det giver dog selvfølgelig mening at skære de største kartofler i halve eller kvarte.
Kartoffelmos passer godt til gryde- og simreretter. Særligt er osso buco og bøf stroganoff typiske retter, hvor kartoffelmos serveres til. Her kunne kartoffelmos med gedeost være et interessant alternativ.
Spørgsmål:
hej... vi har til et bryllup, fået en lækker bagt kartoffelmos. den var med bacon og hasselnødder og bagt i mellemstr. toppe, måske var der også persille i ? kan du hjælpe med en opskrift, så vil jeg blive glad. mvh. mette
Svar:
Jeg har ikke en specifik opskrift på den ønskede opskrift, men I kan følge den vedhæftede opskrift, hvor I undlader gedeosten og i stedet tilsætter hakkede nødder, ristet bacon og persille.
Mosen kan I forme som toppe og bage dem til de er gyldne i ovnen.
Det skulle give den mos I har smagt tidligere til brylluppet.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
21/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rodfrugtschowder med bacon
Hak baconen i mindre stykker og steg dem sprøde i en stor gryde. Overfør baconen til køkke...
Marineret okemørbrad med seur rong hai-sauce
Opløs tamarinden i vandet i en halv time. Hæld tamarinden i en fin si over en skål og pres...
Linsesuppe med kokosmælk
Linsesuppe med kokosmælkVarm olien i en tykbundet gryde og sautér hvidløg, ingefær og chil...