Video: Bøf stroganoff
Bøf stroganoffKøkken:
Ingredienser:
Andet
10
Tilberedningstid
35 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
400 gram Okseklump
-
250 gram Champignon
-
2 deciliter Grøntsagsbouillon
-
1 tsk Brun sennep
-
1 spsk Tomatpure
-
1 deciliter Syrnet fløde 9%
-
0 Peber
-
1 spsk Olivenolie
-
1 stk Løg
-
1 tsk Havsalt
Bøf stroganoff
Start med at skære kødet i strimler.
Vend derefter kødet i en blanding af salt og peber.
Varm efterfølgende olien op i en gryde, og brun kødet heri.
Tag kødet op, skær løget i skiver, og brun det i gryden.
Læg kødet ned igen, og hæld bouillonen over.
Lad retten simre i 20-30 minutter under låg.
Vask og skær champignonerne i kvarte, og tilsæt dem til retten.
Rør sennep og tomatpuré med syrnet fløde i en skål.
Lad retten simre i yderligere 5-10 minutter eller til kødet er mørt - tilsæt lige efter så tomatpuréblandingen.
Smag til med salt og peber.
Servér din bøf stroganoff, mens den er varm - velbekomme.
En super simreret - eller hvad?
Bøf stroganoff kom for alvor ind i kogebøgerne i løbet af 1900-tallet. Retten er en ægte vinterret, der virkelig formår at kombinere mange forskellige smage. Men er det nu også virkelig en simreret? Tjo - det kan det sagtens være, men det afhænger bare af hvilken slags udskæring af kød, du bruger. Er kødet af en fin udskæring, så kan retten laves relativt hurtigt med en super smagsoplevelse. Er det en lidt mindre fin udskæring af kødet, så er det en fordel at lade retten simre for at opnå lækkert, mørt kød.
Tips
Hvis du nu synes, at salt og peber ikke er helt nok, så kan vi anbefale at du krydrer kødet med paprika. Paprika er et virkelig godt krydderi til retten og giver en frisk smag. Der er naturligvis mange andre måder at krydre kødet på, og i sidste ende kommer det an på, hvad man selv foretrækker, og hvor krydret retten skal være. Dertil kommer andre grøntsager såsom gulerødder, ingefær og peberfrugter, som også er gode måder at pifte retten op på.
Tilbehør
Et klassisk tilbehør du aldrig vil gå galt i byen med, når du laver bøf stroganoff, er kartoffelmos. Vi har et hav af opskrifter på kartoffelmos, du kan lade dig inspirere af, såsom kartoffelmos med hvidløg eller en klassisk opskrift på mors kartoffelmos.
Hvis der skal lidt grønt på bordet, så kan vi anbefale at du komplementerer bøf stroganoff-opskriften med en lækker tomatsalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Syltede rødløg og tranebær
Varm halvdelen af olien i en dyb stegepande over middelhøj varme. Skær løgene i ringe. Svi...
Grillet makrel med timian
Timian finhakkes og hvidløg presses, hvorefter alle ingredienserne til marinaden piskes sa...
Vietnamesiske pandekager
Vietnamesiske pandekagerSkær forårsløg på skrå og i tynde skiver. Kom kokosmælk, forårsløg...