Video: Thai-style muslinge-chowder
Thai-style muslinge-chowderKøkken:
Ingredienser:
Andet
16
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
1 timer 15 minutter
Antal personer:
-
1 kg Frisk musling
-
2 deciliter Tør hvidvin
-
0.5 deciliter Vand
-
1 stk Løg
-
2 stk Hvidløg
-
2 stk Bladselleri
-
1 spsk Ingefær
-
2 stk Kartofler
-
1 stk Frisk chili
-
1 spsk Solsikkeolie
-
1 spsk Fish sauce
-
1 spsk Sesamolie
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
0 Havsalt
-
0 Peber
-
2 spsk Karse
Muslingerne skylles og børstes nøje.
Se efter om der forekommer muslinger, som ikke er lukkede.
En sådan støder man mod køkkenbordet.
Hvis den stadig ikke lukker sig, skal den kasseres, fordi den kan være dårlig.
Tag aldrig nogen risiko med skaldyr!
Hæld vin, vand og muslinger i en kasserolle med tætsluttende låg og bring det i kog.
Kog i 3-4 minutter til muslingerne har åbnet sig.
Kassér dem, som ikke har åbnet sig.
Si fonden og stil den til side.
Tag muslingerne ud af skallerne og fjern "skæg", hvis det forekommer.
Stil muslingerne til side.
Sauter løg, hvidløg, selleri, ingefær, kartofler og chilipeber i en kasserolle med olie.
Hæld fonden, fishsaucen og sesamolien over og lad det komme i kog.
Tilsæt fløden og kog det sammen i 7-8 minutter.
Smag til med salt og peber.
Servering:
Fordel muslingerne i fire varme, dybe tallerkener.
Hæld den varme suppe over og pynt med karse.
Nybagt brød sætter prikken over i'et.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Våddejs boller
Om aftenen:Gær, salt, sukker og vand røres sammen i en stor skål.Tilsæt først speltmel og...
Fyldte ferskner
Sæt ovnen på 200°C. Flå, halvér og udkern fersknerne. Dup dem tørre og stil dem på en plad...
Brusebadsboller. Dej laves aftenen før
Aftenen før: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt olie og de øvrige ingredienser. ( hold lidt af...