Video: Chokoladekage med appelsin
Chokoladekage med appelsinKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
335 gram Hvedemel
-
100 gram Mørk kakaopulver
-
3 tsk Bagepulver
-
450 gram Smør
-
300 gram Sukker
-
4 stk Æg
-
2 spsk Vand
-
1.1 deciliter Letmælk
-
180 gram Mørk chokolade
-
1 Revet appelsinskal
Pynt
-
200 gram Flormelis
-
3 spsk Kakaopulver
-
2 spsk Blødt smør
-
1.2 deciliter Varm mælk
Chokoladekage med appelsin
Tænd ovnen på 175 grader, så den kan blive klar til, at chokoladekagen skal bages.
Smelt chokoladen i et vandbad.
Skyl appelsinen godt og riv skallen.
Bland mel, kakao, bagepulver og reven appelsinskal i en skål.
Rør smør og sukker sammen i en anden skål, indtil det er cremet og sukkeret er opløst.
Tilsæt 1 æg ad gangen i skålen med smør- og sukkerblandingen.
Rør godt imellem hvert æg.
Kom nu den smeltede chokolade i og rør godt.
Tilføj så mel- og kakaoblandingen.
Tilsæt vand og mælk lidt ad gangen og rør godt rundt.
Kom dejen op i to smurte sandkageforme (du kan også lave chokoladekagen i springforme i stedet).
Bag kagerne i ca. 1 time i den forvarmede ovn.
Tag herefter kagerne ud af formen og lad dem køle af på en bagerist.
Glasur
Vend kakao, flormelis, blødt smør og lun mælk til en glasur og kom det på chokoladekagen, når den er er helt afkølet.
Velbekomme!
Vin - Soucherie Coteaux du Layon Exception - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Château Soucherie, Loire, Frankrig, Type: Dessertvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 254,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Soucherie Coteaux du Layon ExceptionChâteau Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen m... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Søde sager fra det danske køkken
Chokoladekage er og bliver bare en klassiker i Danmark, men der findes også andre rigtig gode opskrifter, der er lige til den søde tand. Hvad siger du fx til hjemmelavede hindbærsnitter?
Derudover kan vi også anbefale, at du tager et kig på denne fantastiske jordbærlagkage eller rødgrød med fløde, som er en af de mest kendte retter i landet - i hvert fald af navn!
Spørgsmål:
Der står i opskriften, at dejen skal hældes i sandkageforme.. Hvad er det? Og bliver det til en stor kage eller flere små, siden der står kagerne?
Svar:
Sandkageforme er høje og aflange, men du kan også bage kagen i en springform.
Det er en temmelig stor portion, det er derfor der står at der skal bruges flere forme.
Formene skal aldrig fyldes mere en 3/4, så der er plads til at kagerne kan hæve.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
02/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Champignonpate med æble
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Steg ris, champignoner og løg i smør i en sto...
Skinkeschnitzler med paprikasauce
Skinkeschnitzlerne drysses med paprika, salt og peber.Smørret varmes op i en pande til det...
Bagt rødtunge med citron
Rens fileterne grundigt under koldt vand. Dup dem tørre med køkkenrulle og sæt dem til sid...