Chokoladekage

Chokoladekage
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Dessert

10


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

1 timer 30 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

15 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Ingredienser (10)

Antal personer:


4 stk Appelsin

335 gram hvedemel

100 gram Cacaopulver

3 tsk Bagepulver

450 gram Smør

300 gram sukker

4 stk æg

2 spsk vand

1.5 deciliter letmælk

250 gram mørk chokolade

Næringsindhold pr. person
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175°C. Smelt 3/4 af chokoladen i vandbad. (Tag en gryde, hæld lidt vand i.

Sæt en lille skål med chokoladen ned i gryden, lad det simre indtil chokoladen er smeltet – kogende vand duer ikke, da chokoladen ikke må blive våd.).

 

Skyl appelsinerne og riv skallen. Bland mel, kakao, bagepulver og reven appelsinskal i en skål.

Rør smør og sukker sammen i en anden skål, til det er cremet og sukkeret er er opløst.

Kom æggene i skålen med smør og sukker, et ad gangen.

Rør godt imellem hvert æg. (Kagen kan laves uden æg – se mere på vores hjemmeside).

 

Kom nu den smeltede chokolade i og rør godt. Tilsæt mel- og kakaoblandingen.

Tilsæt vand og mælk lidt af gangen og rør godt.

Kom dejen op i smurte sandkageforme (man kan også lave chokoladekage i springforme), som forinden er drysset med mel.

Bag kagerne i ca. 1 time i den forvarmede ovn. Tag herefter kagerne ud af formen og lad dem køle af på en bagerist.

Drys det sidste hakkede chokolade ud over den færdigbagte kage.

Dette er en dejlig nem chokoladekage!

 

Vi anbefaler

Vin - Soucherie Coteaux du Layon Exception


Vinhus: Château Soucherie, Loire, Frankrig, Type: Dessertvin Vin - Soucherie Coteaux du Layon ExceptionChâteau Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen mod floden Layon. Her lige syd for byen Angers og langs med Loire-dalen finder m...


Køb og spar 10%  

Brug rabatkode: OPSKRIFTER

Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks

Når man bager kage med smeltet chokolade, får man en rigtigt lækker chokoladekage!

Har du spørgsmål som fx: Hvor lang tid kan chokoladekage holde sig på køl?

Eller vi du finde andre lignende opskrifter - så se mere på vores hjemmeside.

Kokkens svar
Sandkageforme

Sandkageforme er høje og aflange, men du kan også bage kagen i en springform.

Det er en temmelig stor portion, det er derfor der står at der skal bruges flere forme.

Formene skal aldrig fyldes mere en 3/4, så der er plads til at kagerne kan hæve.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

02/11-2007 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Lammekrone

Kødretter

Skær kødet i portionsstykker og svits det på begge sider i en pande. Gem stegesaften fra k...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Bøf Stroganoff med ris

Kødretter

Hak løgene og skær champignon i kvarte. Kødet strimles. Brun kødet ved kraftig varme til...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Unghane med ricotta

Proteinrig mad

Bland ricotta med friskrevet parmesan, finthakket hvidløg, revet citronskal og finthakkede...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag