Video: Høns i asparges
Høns i aspargesKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 55 minutter
Antal personer:
-
1500 gram Hønsekød
-
1 deciliter Vand
-
1 stk Løg
-
100 gram Porre
-
1 stk Gulerod
-
100 gram Persillerod
-
1 spsk Køkkensalt
-
500 gram Grøn asparges
-
25 gram Smør
-
2 spsk Hvedemel
-
2 deciliter Fløde 13%
-
1 spsk Salt
-
2 spsk Friskkværnet peber
Høns i asparges
Hønen (en lille høne) renses og overhældes med vand, så det lige dækker.
Derefter, når vandet koger, skummes suppen, og der tilsættes salt, løg, persillerod, gulerod og porre i store stykker.
Benyt også gerne toppene af grøntsagerne.
Hønen koges derefter i ca. 1½ time, til den er mør.
Imens ordnes de grønne asparges, som skal renses og derefter koges i ca. 5 min. i lidt letsaltet vand.
Gem dem efterfølgende til sovsen.
Når tiden er gået, tager man hønen op og deler den i passende stykker.
Hold den lun, mens sovsen laves.
Den laver man via en opbagning af smør og mel i en gryde, hvorefter man spæder op med suppe fra asparges og hønen, indtil til sovsen har en passende konsistens.
Afrund til sidst sovsen med fløden.
Smag til med salt og hvid peber. (Resten af hønsekødsuppen kan fryses ned til senere brug).
Server hønsekødet og asparges på et fad med sovsen ved siden af.
Drys med hakket persille.
Din høns i asparges er nu klar til at blive serveret - velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips
Høns i asparges er en rigtig traditionel dansk ret, der smager super godt og er nem at lave. Der er mange måder at bruge hønen eller kyllingen til retten på, fx. kan du bruge det, der er tilovers fra suppehønen til tarteletter med høns i asparges. Server gerne aspargeskartofler eller ris til. Som forret/frokost til tarteletter, vil der være nok til ca. 10 personer i denne opskrift.
Andre opskrifter
Hvis du vil lave dine kommende tarteletter eller høns i asparges lidt mere spændende, så er opskriften om tarteletter med porre, parmaskinke og gedeost sikkert lige noget for dig.
Spørgsmål:
Hej Niels. Nu har jeg så fået lavet høns i aspages til mine tateletter. Tak for dei hjælp, bare super. Jeg har dog et spørgsmål mere. Vi er ca 20 der skal have komsammen, hvor hver familie hver især skal komme med en ret, som vi så skal hygge med. De ved hvad jeg skal have med nu, og tænderne løber i vand :) Hvor meget kød mener du jeg skal have hvis de fleste gerne vil have to ( mindst) siger de. Jeg har lavet det så jeg har 1500 gr. ren kød, hvori der så er Aspages og en god opbagning. med venlig hilsen Kamma Jensen
Svar:
Jeg har vedhæftet opskriften Høns i asparges, hvor det er muligt at ændre ingredienserne efter, hvor mange man skal lave retten til.
Jeg synes, du skal lave den til 10-15 personer, så skulle der gerne være nok.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
20/10-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej! Nu har jeg lavet denne ret 3 gange. Den første gang blev det rigtig godt og havde en god fyldig smag. De to andre gange har det smagt af næsten ingenting, hvilket selvfølgelig har undret mig. Er det fordi kyllingen skal koge ved højere temperatur, eller er der en anden forklaring? Det skal lige siges at jeg plejer at bruge rigeligt grøntsager i kogevandet .. Mvh. Jacob
Svar:
Hej Jacob , kvaliteten af hønen er meget vigtig.Det kan have noget med det at gøre.Når jeg har buillion i overskud , så fryser jeg det og bruger det næste gang , så bliver smagen kraftigere , måske er det en mulighed?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
29/10-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvor lang tid i forvejen kan man lave denne retten? Kan fyldet fryses? På forhånd tak.
Svar:
Hej du kan lave det 1-2 dage i forvej , hvis du har helt styr på nedkøling og hygijene.
Du kan godt fryse fyldet , men det bliver ikke lige så godt
Mvh Tomas
opskrifter.dk
27/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Dobbelt chokoladelagkage
Forvarm ovnen til 150°C og smør to runde kageforme. Beklæd bunden af formene med bagepapir...
Macademia i nougat og kanel
Del nougaten i så mange stykker som der er nødder. Pres en nød ind i hvert stykke nougat o...
Filodejsindbagt svinemørbrad med grøntsagsragout
Forvarm ovnen på 200°C.Ragout: Varm smør og valnøddeolie op i en pande ved medium varme og...