Video: Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i aspargesKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
3.4 stk Kyllingefilet
-
1 stk Hønsebouillon
-
2 spsk Smør
-
3 spsk Hvedemel
-
2 dåse Asparges
-
2 deciliter Vand
-
1 bdt Frisk persille
-
12 stk Tartelet
Tarteletter med høns i asparges
Kom kyllingbrysterne i en gryde med vand og bouillonterning. Lad det koge i 15 minutter.
Lad kyllingebrysterne trække i 10 minutter i vandet.
Tag kyllingen op af vandet og behold vandet.
Tag en ny gryde og smelt smørret. Melet tilføjes lidt af gangen herefter og røres ud til smørret har opsuget alt melet.
Kom aspargesvandet i og lad det koge op under piskning. Tilføj lidt af gangen og smag til undervejs.
Hæld lidt af gangen det gemte kyllingevand i gryden, pisk godt og lad det koge op. Fortsæt til den rette konsistens er opnået.
Lad stuvningen koge igennem i ca 2 minutter.
Snit kyllingebrysterne i tern og kom dem i sovsen.
Tilsæt aspargesene og smag til med salt og peber.
Lun tarteletterne i ovnen ganske kort ved 200°.
Hak persille fint .
Anret tarteletterne på et fad, og læg tomatbåde rundt om.
Kom fyldet i tarteletterne og drys med persille.
Dine tarteletter med høns i asparges er nu klar til servering - Velbekomme!
Vidste du at...
Betegnelsen, tarteletter, stammer oprigtigt fra det franske ord, tarteletter, som betyder "lille tærte".
I Danmark spiser vi typisk tarteletter med kylling og asparges som en forret eller hovedret. Man kan variere fyldet i en uendelighed, fx denne lækre variant af tarteletter med parmaskinke og gedeost.
I Frankring anvendes disse "små tærter" typisk som en dessert eller mellemmåltid og fyldes med frugt og lignende. Fik du lige lyst til en frugttærte? Så har vi flere lækre opskrifter fx jordbærtærte, blåbærtærte eller måske denne meget skønne pæretærte med marcipan og chokolade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kyllingefingre
Skær kyllingekødet i lange, tynde strimler. Bland æg, vand, olie, hvidløgspulver, salt og...
Blueberry Crisp - Smuldrekage med blåbær
Blueberry Crisp - Smuldrekage med blåbærForvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft).Hvis...
Sildefileter med ræddiker
Hæld marinaden fra silden, og skær dem i stykker og læg dem i en skål.Hakkede løg, æblesty...