Video: Blødende chokoladekage med brombærkompot
Blødende chokoladekage med brombærkompotKøkken:
Ingredienser:
Fransk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
9 timer 0 minutter
Antal personer:
-
200 gram Usaltet smør
-
200 gram Mørk chokolade
-
160 gram Flormelis
-
160 gram Hvedemel
-
1 tsk Bagepulver
-
5 stk Æg
-
300 gram Brombær
-
100 gram Sukker
-
12 stk Frisk mynte
Sådan laver du blødende chokoladekage:
- Flormelis, hvedemel og bagepulver sigtes sammen med den smeltede masse. Æggene piskes op, og vendes i.
- Smelt chokolade over vandbad og bland i massen.
- Rør sammen til dejen er ensartet.
- Fordel dejene i formene og kom i fryseren i 6-12 timer.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bag kagerne i frossen stand i 8-10 min. ved 200°C.
- Lad dem afkøle nogle minutter.
- Brombær koges sammen med sukker et par minutter, bærrene skal stadig være hele.
- Kagerne skal være sprød udenpå og flydende indeni.
- Lad den blødende chokoladekage afkøle i 5-6 minutter før de tages ud af formene og serveres.
- Kagen serveres mens den er lun, pyntet med mynteblade.
Du kan med fordel opbevare dine ubagte kager på køl.
Vin - Soucherie Coteaux du Layon Exception - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Château Soucherie, Loire, Frankrig, Type: Dessertvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 254,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Soucherie Coteaux du Layon ExceptionChâteau Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen m... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Tips og Tricks
Selve kagen er relativ nem at få stykket sammen. Det kan dog være svært at ramme det præcise tidspunkt på hvornår en blødende chokoladekage for alvor er færdig. Kommende an på din ovn, så kan tidspunktet variere ret kraftigt - så det er nok klogt at prøve at lave kagen et par gange for at opnå det helt perfekte resultat, hvor du har en kage der er bagt på ydersiden, men stadig har det lækre flydende chokolade i midten, der strømmer ud når du skærer i den. Vær også opmærksom på at alt efter hvilket materiale dine forme er lavet af (papir, metal etc.), da tykkelsen af dem varierer.
I vores opskrift har vi så valgt at give dig instrukser på en lækker brombærkompot til. Der er dog mange andre ting du kan servere dine blødende chokoladekager med. Det kunne fx. være en lækker hjemmelavt vanilje is eller en lækker panna cotta.
Hvis du er på udkig efter andre andre fantastiske opskrifter på kager, kan vi varmt anbefale dig at se nærmere på vores hjemmeside hvor vi har flere end 4000 opskrifter på mange forskellige desserter, hovedretter, drinks og meget mere.
Spørgsmål:
er det vigtigt at kagen kommer i fryseren ? og hvis ja er det fint med mindre tid end 6-12 timer?
Svar:
Hej Emma, det er vigtigt at den kommer fryseren, det er hele forudsætningen for lige den her kage, ellers virker det ikke som det skal
Mvh Tomas
opskrifter.dk
24/02-2012 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvilke størrelse form skal man bruge?
Svar:
Hej, jeg tror formen er ca :8 x 8 cm i diameter
Mvh Tomas
opskrifter.dk
28/12-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave denne dessert til nytår. Vi skal være omkring 10 personer, så jeg vil gerne vide hvor stor formen skal være. JEg er lidt i tvivl om jeg kan lave dem i sådan nogle muffins forme? Kan jeg evt. lave kagen i en stor kageform? Skal Brombær kompotten være kold eller ? MEd venlig Hilsen Christina :)
Svar:
Hej Former er ca:8x8 cm i diameter, du kan ikke lave den i en muffin form for det kræver faste former/kanter
Kompotten kan være både kold og lun, det er lidt et tempraments spørgsmål
Mvh Tomas
opskrifter.dk
28/12-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan den laves i små forme? og er bagetiden så den samme? Når kagen bages i 8-10 min´frossen, når den at blive varm inden i? og hvordan/hvor længe ville man kunne bage den for den den ikke er helt flydende, men "halvt" flydende?? Mvh Malene 3
Svar:
Hej Malene, den er ikke god at bage i mindre forme, størrelsen i denne opskrift er vigtig.Den når at blive varm inden i, og den kan ikke bages mere fast.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
31/08-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Hvor længe kan disse holde sig i fryseren? Mv Helle
Svar:
Hej Helle, 1-2 uger er helt ok
Mvh Tomas
opskrifter.dk
17/05-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jag har gättemycket vilda björnbär på tomten. Kan jag byta ut dem mot hallon i recepten för hallon
Svar:
Hej , det är bara att köra , det går bra
Mvh Tomas
recept.se
05/08-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
de æg, der skal bruges til kagen skal det været pasteuriseret helæg eller kan man bruge almindelig æg?
Svar:
Jeg er ikke sikker på at kagen bliver gennembagt når den er frossen, og kun bliver bagt 8-10 min. Så for en sikkerheds skyld vil jeg foretrække pasteuriseret æg - især lige for tiden, hvor rigtig mange danske er blevet syge af salmonella.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
03/07-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man lave dejen og frysen den ned dagen før og så bage den lige inden servering?
Svar:
Hej , ja det kan du godt også flere dage i forvejen, det gør det nemt at lave til en dessert
Mvh Tomas
opskrifter.dk
27/12-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvilke slags form er mest ideel? kan der bruges de alm sølv engangsforme?
Svar:
Du kan godt bruge engangsforme , men de skal smøres MEGET grundigt , så det ikke hænger fast.
mvh
Tomas
opskrifter.kd
08/12-2006 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Må brombærene gerne være frosne?
Svar:
Ja - du kan sagtens bruge frosne bær, de skal selvfølgelig koge lidt længere, hvis de ikke er helt optøet.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
29/09-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hjemmelavet kartoffelsalat
Kartoflerne skæres i stykker efter behag, med eller uden skræl, og koges til en gaffel kan...
Græskarboller
Langtidshævede græskarbollerDen første dag laves dejen så den kan sættes i køleskabet til...
Panforte med hasselnødder, valnødder og mandler
Panforte er en kompakt kage med en intens smag. Spis den i små stykker som en slags konfek...