Video: Tunsalat
TunsalatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
2 stk Æg
-
1 dåse Tun i vand
-
1 stk Løg
-
2 stk Hvidløgs fed
-
0.5 bdt Frisk basilikum
-
2.5 tsk Citronsaft
-
1.5 deciliter Fromage frais
-
1 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Peber
-
0.5 stk Hjertesalat
-
4 stk Cherrytomat
-
2 stk Syltet agurk
-
300 gram Franskbrød
Tunsalat
Kog æggene til hårdkogte æg, og hæld vandet fra tunen.
Tag gryden med æggene af kogepladen og lad æggene køle lidt af.
Pil herefter de let afkølede æg og hak dem.
Vend de hakkede æg med tun, løg, hvidløg, basilikum, citronsaft, fromage frais, salt og peber.
Stil tunfyldet tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Når det er taget ud, kan du smage til.
Læg en bund af salat på tallerkener.
Læg på hver tallerken 5 "æg" af tunfyldet.
Du laver de såkaldte "æg" ved at forme dem med 2 spiseskeer, der er blevet dyppet i vand.
Pynt med cherrytomater og de syltede agurker.
Rist de tynde skiver franskbrød til de er sprøde - vend dem af og til.
Læg det ristede brød sammen ved tunsalaten.
Så er der serveret, velbekomme!
Andre idéer til tunsalat
Der findes uendeligt mange variationer af tunsalat. Hvis du godt kan lide noget sødt og sprødt med tunen, kan du tilføje søde syltede agurker eller finthakkede cornichoner. Du kan også putte æbler skåret i tern på. Hvis du nu skal brødføde en virkelig sulten flok, kan du også tilføje nogle nudler, som vil give retten lidt mere tekstur og lidt mere fylde til maven.
Mange retter med tunsalat
Tunsalat kan laves helt enkelt - som i vores opskrift - på en bund af salatblade med lidt grønt til. Men det kan også bruges i sandwich, wraps, peberfrugter, pastasalat og meget mere. Kun fantasien sætter grænser.
Hvis du ikke kan få nok af tun, så tjek endelig vores andre tunopskrifter, som tungratin og tunmousse.
Spørgsmål:
Hvor lang tid, kan tunsalaten holde sig ? Hvis man vil bruge det som pålæg, kan man så godt lave noget i weekenden og buge det i ugens løb uden det bliver for gammelt ? Eller egner opskriften sig bedst til måltiider hvor maden spises samme dag. ? Claus Olesen
Svar:
Hej Claus , samme dag eller dagen efter er det bedste
Mvh Tomas
opskrifter.dk
31/05-2009 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
One pot kylling i karry
One pot kylling i karrySkær kyllingen i mindre stykker og put dem ned i gryden sammen med...
Klassisk citrontærte
Mørdejen: Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil den koldt...
Frisk pasta med kylling, rødløg og peberfrugt
Skær kyllingekødet i diagonale skiver. Bland kød, hakket koriander og olivenolie. Krydr me...