Video: Kylling i karry
Kylling i karryKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
13
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
25 gram Smør
-
2 tsk Karry
-
600 gram Kyllingebryst
-
2 stk Løg
-
1 tsk Sukker
-
1.5 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Peber
-
0.5 deciliter Vand
-
3 stk Æbler
-
0.5 liter Letmælk
-
300 gram Parboilede ris
-
4 spsk Frisk persille
-
4 spsk Frisk persille
Kylling i karry
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune det.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Svits kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side og tag dem op.
Svits løgene i ca. 1 minut.
Tilsæt sukker, salt, peber og vand.
Læg kødet tilbage i panden.
Kog det ved svag varme og under låg, ca. 12 min. på hver side (ca. 24 min. i alt).
Kog risene som anvist på posen.
Tilsæt nu æbletern og mælk.
Kog retten ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 5 minutter.
Smag til.
Pynt med frisk hakket persille lige før serveringen.
Tilbehør til kylling i karry
Kylling i Karry er nok noget af det man kalder for en klassiker efterhånden. Den kommer i mange faconer og udseener og er dejlig nem at lave. Det er en god ide at anrette tilbehøret i små skåle ved siden af - det giver nemlig mulighed for dem, der er med til at nyde din kylling i karry, for at vælge, hvad de kunne tænke sig i deres ret. Af frugter passer især mango, banan, ananas og rosiner. Mælken i opskriften kan desuden erstattes af kokosmælk for at give retten et mere asiatisk twist. Derudover kan du også servere mangochutney til - det passer altid godt.
Endelig kan du også lave et madbrød til retten, hvis dette ønskes.
Karry hitter
En af de mest elskede retter i Danmark er boller i karry - og det er ikke svært at forstå. Det er en ret for store som små, og så er den også let at gå til. Derudover kan vi også anbefale vores opskrift på blomkålskarry, hvis du ikke har smagt den - for den smager fantastisk.
Spørgsmål:
Jeg er åbenbart verdens dummeste kok, for intet fungerer for mig ved denne opskrift. 1) Skal kyllingbrystfileterne skæres i stykker? 2) Skal der virkelig kun 1/2 dl vand i - det fordamper jo i det øjeblik det rammer panden. At skrive at det skal "koge" er jo lidt svært uden væske. 3) Mit resultat ligner på ingen måde billedet (hverken med eller uden nudler) - gider I tjekke om der har sneget sig en fejl ind i ingredienslisten? Tak :)
Svar:
Hej, jeg tror ikke du har ret, nogle gange skal man prøve sig frem og så lykkes det alligevel
1.Nej, bare hele bryster
2.Ja, men hvis panden er alt for varm fordamper det og så tilsætter du bare mere vand
3.Opskriften skulle være ok, husker du at lægge låg på ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
14/09-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man erstatte hvidvinseddike med almindelig eddike? der skal bruges ½ dl til opskriften? på forhånd tak Irene
Svar:
Det kan du sagtens gøre.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
21/06-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej! Jeg lavede denne ret i gaar aftes. Det smagte faktisk rigtigt godt selvom det gik lidt galt: For det foerste saa skilte 'sovsen' og endte med at se ret saa uappetitlig ud. Jeg brugte skummetmaelk istedet for letmaelk, men det det burde vel ikke betyde noget? Nogen raad til hvordan man undgaar at sovsen skiller? For det andet saa var aebler ternene overhovedet ikke moere efter de 5 minutter i sovsen. Er det meningen at aeblestykkerne skal smatte lidt ud, helt ud eller vaere naermest helt friske og sproede? Jeg skar dem i tern paa cirka 2x2 cm.... Mvh. Thomas
Svar:
Havde du brugt fløde ville retten med stor sandsynlighed ikke skille for dig. Så fedtprocenten spiller i stor grad ind.
En række faktorer såsom varme og syrlighed afgør om retten skillen, helt nøjagtigt om hvornår og hvorfor er et større kemisk spørgsmål - men du kan for at prøve at undgå, at retten skiller i fremtiden, jævne sovsen i starten med lidt mel, lune mælken op, eller bruge et mælkeprodukt med en højere fedtprocent.
Mht. til æbleternene er det lidt et temperamentsspørgsmål om man vil have dem med lidt bid i eller helt møre. Så tilberedningstiden er derefter.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
17/08-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
På billedet ser det ud som om, at tilbehøret er nudler, og ikke som det står i opskriften, ris
Svar:
Du har ret , fejl billede eller fejl tilbehør , men begge dele går lige godt til denne ret.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
20/08-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Risalamande
RisalamandeTilsæt grødris og mælk i en gryde og lad det koge stille og roligt. Flæk vanilj...
Drømmekage muffins
Drømmekage muffinsStart med at tænd ovnen på 200 grader. Pisk derefter smør og sukker godt...
Indbagt rødtunge med kold sauce
Hak fiskekødet i en food-processor, tilsæt lidt salt og kør til farsen bliver sej. Tilsæt...