Video: Boller i karry
Boller i karryKøkken:
Ingredienser:
Dansk
18
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
400 gram Hakket svinekød 8-12%
-
1 stk Revet løg
-
1.1 tsk Køkkensalt
-
1 deciliter Hvedemel
-
2 deciliter Skummetmælk
-
1 stk Æg
-
1 tsk Friskkværnet peber
-
20 gram Usaltet smør
-
1 stk Løg
-
1 tsk Olie
-
2 tsk Karry
-
4 deciliter Hønsebouillon
-
1 spsk Citronsaft
-
1 tsk Sukker
-
1 spsk Majsstivelse
-
1.2 deciliter Fløde 13%
-
160 gram Løse ris
-
1 Salat som tilbehør
Boller i karry
Start med at bringe 1 liter vand i kog i en gryde.
Tilsæt 2 tsk salt.
Form farsen til kødboller med en stor teske, så de bliver runde og fine.
Kom herefter kødbollerne i vandet og lad dem simrekoge i ca. 8 minutter.
Tag bollerne op med en hulske og afdryp dem i en sigte.
Fremgangsmåde til at lave karrysaucen
Hak løget og svits det i olien sammen med karry.
Tilsæt så bouillon, ingefær, citronsaft og sukker.
Kog det sammen ca. 5 minutter.
Rør majsstivelsen ud i fløden og rør det i.
Tilsæt det lidt ad gangen, til du opnår den ønskede konsistens.
Smag til med salt og peber.
Kom kødbollerne i og varm igennem.
Server boller i karry med ris og et bundt salat.
Nyd din lækre boller i karry - velbekomme!
Vin - Mosbacher Riesling Trocken - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Weingut Georg Mosbacher, Pfalz, Tyskland, Type: Hvidvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 125,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Mosbacher Riesling TrockenFlere år i træk har anmelderne været helt ope at ringe over kvaliteten i denne "basis" Riesling fra Georg Mosbach... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Idéer til tilbehør
Som tilbehør til boller i karry kan man servere kogte ris eller en salat. Du kan også servere kogte grøntsager til. Kødboller til boller i karry kan laves på forskellige måder og med lige den slags kød, du ønsker. Og så giver det lidt ekstra, hvis man pynter retten med nogle krydderurter.
Vil du gerne give kødbollerne lidt ekstra smag, kan du evt. lægge lidt selleri i vandet til bollerne. Bare husk at fjerne dem igen, inden du putter kødbollerne i karrysaucen. Hvis du til gengæld gerne vil gøre retten lidt mildere, kan du med fordel tilføje lidt cremefraiche.
Har du lyst til en sundere udgave af denne klassiske danske ret?
Så prøv vores sunde boller i karry med grøntsager i. Ellers prøv boller i karry med æbler.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Løgsuppe med æblecider
Smelt smørret med olien ved middelhøj varme i en stor gryde.Tilsæt skiveskårne løg og svit...
Blåbærpandekager med citron- honningsirup
Blåbærpandekager med citron- honningsirupRør æg, mælk og sukker sammen. Tilføj mel og bage...
Champagne hyldeblomst drink uden alkohol
FremgangsmådeFyld et glas med isterninger.Hæld hyldeblomstsaft, danskvand, champagne uden...