Video: Marineret kalvelever
Marineret kalveleverKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
500 gram Kalvelever
-
0.5 deciliter Balsamico
-
0.5 deciliter Vand
-
1 spsk Frisk rosmarin
-
1 tsk Laurbærblad
-
25 gram Smør
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
25 gram Smør
Tilbehør
-
25 gram Smør
-
2 stk Rød peberfrugt
-
3 stk Løg
-
5 stk Tomat
Sådan laver du marineret kalvelever
Skær leveren i ca. 1 cm tykke skiver og rens dem for hinder og eventuelle årer.
Marinade:
Bland alle ingredienserne (balsamico, rosmarin, laurbærblad og vand) til marinaden i en plastikpose egnet til madlavning.
Kom leverskiverne i posen og luk den.
Vend godt rundt og lad leverskiverne marinere i køleskabet i ca. 1 time.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Tag leveren op af marinaden.
Steg leverskiverne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side.
Drys med salt og peber og lad leveren hvile tildækket i et fad i ca. 10 min.
Grøntsager:
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Skær grøntsagerne i mindre stykker.
Svits løg og peberfrugter i ca. 2 min.
Tilsæt tomater, salt og peber.
Svits yderligere ca. 2 min. og smag grøntsagerne til.
Ved serveringen: Fordel lidt af de varme grøntsager på leverskiverne.
Server resten af grøntsagerne i en skål ved siden af.
Tips til din marinerede kalvelever
Synes du retten mangler lidt mere tilbehør så server eksempelvis nogle nye kogte kartofler vendt i smør, presset hvidløg og hakket persille. Alternativt kan du følge denne opskrift på brasede kartofler eller råstegte kartofler. Begge disse typer af tilberedning resulterer i et sprødt ydre med et blødt indre. Er du glad for at spise lever så kan du naturligvis finde mange flere opskrifter på denne proteinrige og fedtfattige udskæring. Prøv for eksempel denne opskrift på kalvelever med bacon og løg.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kammusling med fennikel
Fjern de yderste blade på fenniklerne og vask dem godt. Skær dem i tynde skiver og læg dem...
Bondestorms Pastasalat m. Skinke og Cheddar
Pastasalat med cheddar og skinkePastaskruerne koges til de er bløde, og stilles til afkøli...
Chokoladesmør med nougat
-Rist hasselnødderne på en tør pande og blend dem groft. -Smelt chokoladen og nougaten i e...