Video: Flæskesteg
FlæskestegKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
2 timer 30 minutter
Antal personer:
-
1 kg Svinekam med svær
-
2 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Peber
-
2 stk Laurbærblad
-
3 stk Hel nellike
-
5 deciliter Vildtbouillon
-
3 stk Skalotteløg
-
1 spsk Hvedemel
Flæskesteg
Tænd ovnen og indstil den på 160°C.
Læg stegen med sværen nedad i en bradepande med vand (tilsæt kogt vand)
Der skal være ca. 2 cm. vand i bradepanden.
Kog sværen i ca. 20 minutter.
Tag kødet op, skrab sværen ren med en skarp kniv og aftør stegen godt med køkkenrulle.
Gnid kød og svær med salt og peber.
Stik laurbærblade og hele nelliker ned i sværen.
Læg stegen på ovnristen over bradepanden.
Steg stegen på nederste ribbe i ovnen ved 160°C.
Hæld bouillon ved stegen efter 30 minutters stegning.
Læg de snittede skalotteløg ned i skyen.
Flæskestegen steges i yderligere ca. 60 minutter.
Hæld skyen fra (husk den skal bruges til saucen, så smid den ikke ud!) og indstil ovnen på 250°C.
Sæt stegen i ovnen med ovndøren på klem.
Stegen efterbrunes 5 - 15 minutter eller til sværen er sprød og boblende.
Stegen kan også efterbrunes under grillen i ovnen, men pas på at sværen ikke branker!
Lad stegen hvile 15 - 20 minutter med åben ovndør.
Sauce:
Si skyen og skum overflødig fedt af.
Ryst mel med lidt vand til en jævning.
Hæld den i den kogende sky under konstant piskning.
Lad saucen småkoge i ca. 5 minutter.
TIP:
I stedet for nellike og laurbær, kan man stikke rosmarin-nåle ned i sværen.
Tips når du køber kødet
Her får du nogle hurtige råd til hvad du skal være opmærksom på når du køber dit stykke flæskesteg
Vær sikker på at stykket er skåret lige af i begge ender. Så får alle ens skiver.
Check at stykket er lige høj over hele stykket. Det gør, at du meget nemmere kan stege stykket ens.
Gå ridserne i sværen igennem. Check at de er ensartede, at ridsen går hele vejen igennem fedtlaget, men ikke skærer ned i kødet.
En god tommelfingerregel er, at man beregner 200 gram råt kød per person.
Traditionelt tilbehør
Hvis traditioner skal holde stik, kommer man ikke uden om brunede kartofler og rødkål. Vi anbefaler, at du kigger nærmere på vores opskrifter på brunede kartofler og rødkål.
Spørgsmål:
Det er utydeligt at læse ud fra opskriften, om meningen er stegen skal blive i bradepanden med vandet, eller om den skal op på risten over bradepanden, og altså fri af vandet midtvejs... Der står senere hen at boullion skal tilføjes, og derfor lyder det som om stegen skal blive i vandet.
Svar:
Hej, det ser ud til at stegen i dette tilfælde skal op på risten.Men du skal lave det som du synes bedst om, jeg lader altid min flæskesteg ligge i vandet hele vejen
Mvh Tomas
opskrifter.dk
01/04-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej, jag ska laga skinkstek till 50 p. kan jag på enkelt sätt värma skivad stek. Vad ska innertemperaturen vara när steken är klar. Blir svålen mjuk om jag värmer köttet i t ex buljong. tacksam för svar hasti
Svar:
Hej Tack för mailen.
Jag är inte så glad för att värma skivad stek , det bliver ofta torrt.Men om där inte är andra möjligheter, så värm det i buljong.
Innertemperatur ca: 68-70 grader
Svål bliver seg om du värmer i buljong.
Mvh Tomas
recept.se
25/11-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Vi skal have flæskesteg på gammeldags maner.vi blir 50 så jeg er lidt itvivl om hvor meget sovs der skal til.maden skal ind to gange...helst opskrift med opbagt sovs venlig hilsen conni
Svar:
Du skal regne med 1 - 1½ dl.sovs pr.person - det afhænger meget af om der også er børn som spiser mindre, eller det kun er voksne.
Du kan prøve at se denne opskrift på flæskesteg:
Du kan sagtens lave en opbagning til sovsen, i stedet for meljævning, og du behøves jo ikke bruge vildtboullon, men kan i stedet bruge almindelig boillon.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
02/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Havrebrød med ymer
Sådan laver du havrebrød med ymer:Opløs gæren i vandet og rør salt, surmælksprodukt og hav...
Artusiis med passionfrugtcoulis
Ved lav varme piskes æggeblommer og sukker. Tilsæt lidt efter lidt mælk. Tilsæt vanillesta...
Hjemmelavet guf
Hjemmelavet gufStart med at find en gryde frem. Put vand og sukker i, og bring det i kog....