En lækker hovedret fra det danske køkken. Du kan lave flæskesteg på ca. 2 timer 50 minutter i alt. Læs mere om denne opskrift på vores side.

Flæskesteg

Flæskesteg
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Hovedret

8


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

20 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

2 timer 30 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Tips & tricks

Tips når du køber kødet

Her får du nogle hurtige råd til hvad du skal være opmærksom på når du køber dit stykke flæskesteg


Vær sikker på at stykket er skåret lige af i begge ender. Så får alle ens skiver.

Check at stykket er lige høj over hele stykket. Det gør at du meget nemmere kan stege stykket ens

Gå ridserne i sværet igennem. Check at de er ensartede, at ridsen går hele vejen igennem fedtlaget men ikke så de skærer ned i kødet.


En god tommelfingerregl er at man beregner 200g råt kød per person.


Traditionelt tilbehør


Hvis traditioner skal holde stik, kommer man ikke rundt om brunede kartofler og rødkål. Vi anbefaler at du kigger nærmere på vores opskrifter på brunede kartofler og rødkål.


Kokkens svar
Skal stegen være i vandet hele tiden?

Spørgsmål:

Det er utydeligt at læse ud fra opskriften, om meningen er stegen skal blive i bradepanden med vandet, eller om den skal op på risten over bradepanden, og altså fri af vandet midtvejs... Der står senere hen at boullion skal tilføjes, og derfor lyder det som om stegen skal blive i vandet.



Svar:
Hej, det ser ud til at stegen i dette tilfælde skal op på risten.Men du skal lave det som du synes bedst om, jeg lader altid min flæskesteg ligge i vandet hele vejen
Mvh Tomas
opskrifter.dk

01/04-2010 af Opskrifter.dk

skinkstek

Spørgsmål:

Hej, jag ska laga skinkstek till 50 p. kan jag på enkelt sätt värma skivad stek. Vad ska innertemperaturen vara när steken är klar. Blir svålen mjuk om jag värmer köttet i t ex buljong. tacksam för svar hasti



Svar:
Hej Tack för mailen.
Jag är inte så glad för att värma skivad stek , det bliver ofta torrt.Men om där inte är andra möjligheter, så värm det i buljong.
Innertemperatur ca: 68-70 grader
Svål bliver seg om du värmer i buljong.

Mvh Tomas
recept.se

25/11-2007 af Opskrifter.dk

Mad til 50 gæster

Spørgsmål:

Vi skal have flæskesteg på gammeldags maner.vi blir 50 så jeg er lidt itvivl om hvor meget sovs der skal til.maden skal ind to gange...helst opskrift med opbagt sovs venlig hilsen conni



Svar:
Du skal regne med 1 - 1½ dl.sovs pr.person - det afhænger meget af om der også er børn som spiser mindre, eller det kun er voksne.

Du kan prøve at se denne opskrift på flæskesteg:

Du kan sagtens lave en opbagning til sovsen, i stedet for meljævning, og du behøves jo ikke bruge vildtboullon, men kan i stedet bruge almindelig boillon.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

02/05-2007 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Filodejsindbagt svinemørbrad med grøntsagsragout

Kødretter

Forvarm ovnen på 200°C. Ragout: Varm smør og valnøddeolie op i en pande ved medium varm...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Kaviarsnitter

Proteinrig mad
Fiskeretter

Rør cremefraichen og fløden sammen. Skær baguetten i tynde skiver. Skyl purløg og snit det...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Pasta med blåmuslinger i cider

Proteinrig mad
Fiskeretter

Kog rejerne i velsaltet vand: kom dem i det spilkogende vand, kog op og køl dem af i vande...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag