Video: Blæksprutte i eddike og olie
Blæksprutte i eddike og olieKøkken:
Type:
Ingredienser:
Italiensk
Forret
6
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Blæksprutte
-
2.5 deciliter Eddike
-
2 stk Hvidløgs fed
-
10 stk Basilikumblade
-
0.5 deciliter Vand
-
1 deciliter Olivenolie
Denne opskrift har jeg fået af min Moster, Henriette, som bor på Lesbos. DET SMAGER SUPER SKØNT! 1. Vask den hele blæksprutte. 2. fjern skind hvor det er muligt. evt. skrab med skarp kniv og skær blæksprutten ud i små stykker. 1-2cm 3. kom blæksprutten i en gryde og sæt den over blusset (skru helt op). Her tilsættes ikke vand da blæksprutten afgiver en masse væde når den varmes op. 4. tilsæt basilikumblade og hvidløg. 5. Lad blæksprutten koge i sin egen væske indtil alt er væk. tager ml. 15-20min.Her er det vigtigt at holde øje med den da væden pludselig forsvinder - blæksprutten må ikke brænde på. 6. Når alt væde er kogt væk tilsættes 1/1 dl vand. Koges 15 min mere. 7. Vask blækspruttestykkerne i rent vand for at få den rødlige farve væk. (kan undlades) 8. put stykkerne tilbage i gryden og tilsæt 25cl eddike (så det dækker blækspruttestykkerne). Lad koge i 10 min. 9. tilsæt 1/2 tsk. oregano. 10. Tilsæt 1 dl olivenolie. Rør sammen og hæld på glas. Det hele skal ha lov at køle af i køleskabet.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Broccolitærte med laks
Sådan laver du broccolitærte med laks Tærtedej: Kom mel, salt og fedtstof, der er skåret i...
Gedeostedressing
Bland majsolie, smuldret gedeost, rødvinseddike, hakket oregano, kommen og stødt nellike i...
Marias Boller
Smelt margerine + vand + gær Tilsæt salt, sukker og mel Bages i ovnen på 200 grader i...