Video: Citronfromage
CitronfromageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
4 stk Husblas
-
3 stk Pasteuriseret æg
-
100 gram Sukker
-
1 tsk Revet citronskal
-
2 stk Citron
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
0.5 bdt Frisk citronmelisse
Citronfromage
Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med elpisker.
Træk husblasen op af vandet.
Smelt den i vandbad.
Bland den med citronskal og citronsaft.
Rør husblasen i æggene - det gøres ved at hælde husblassen langsomt i, mens der røres godt.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen, når den er næsten stiv.
Hæld fromagen i en skål og pynt med blade fra citronmelisse før serveringen.
Luftig lækker dessert
En citronfromage er en super fantastisk dessert til rigtig mange anledninger. Den syrlige og søde smag er en rigtig god opfølgende ret, der kan sætte et suverænt punktum på en hyggelig aften. Hvis du ikke er så vild med citron, så har vi andre versioner af fromage med fx abrikos, yoghurt og amaretto.
Hvis du ønsker at pynte din fromage, kan vi anbefale flødeskum eller citronperler.
Hjælp til husblas
Mange mennesker tænker "åh nej," når de ser, at der skal husblas i en kageopskrift. Bare rolig - selvom det kan være udfordrende, så bør det på ingen måde afholde dig fra at lave opskrifter, der inkluderer gelatinen.
Du skal sørg for at husblasen bliver lagt i blød i rigelig med koldt vand. Det er ligeledes en god ide at bruge flere skåle eller komme husblasen i en af gangen, ellers risikerer du at de klistrer sammen. Husblasen smeltes bedst over svag varme. Giver du husblasen et temperaturchok, risikerer du at den klumper. Du kan evt. bruge citronsaften til langsomt at køle din husblas ned. Endelig skal du være lidt påpasselig i forhold til, hvordan du vender æggehvider i. Gør det så forsigtigt som muligt.
Spørgsmål:
Hej! Bara undrar om det går och frysa citronformage?
Svar:
Hej , det kan du göra , men det kan kristaliseras lite
Mvh Tomas
recept.se
02/09-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
til 12 personer
Svar:
Du kan under opskriften ændre antallet af personer til max 10, men så kan du efterfølgende ændre opskriften til 2 og lægge det til de 10.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
05/10-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvor længe kan fromage stå i køleskabet forinden servering. Kan jeg producere fredag og servere søndag?
Svar:
Det kan du godt, den kan stå en 3 dages tid i køleskabet.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
29/11-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Var det mon ikke en god ide, at gøre opmærksom på, at æggene i citronfromagen skal være pasteuriserede hele æg. Det er alt for risikabelt at bruge alm. æg, når desserten ikke koges eller bages! venlig hilsen mys
Svar:
Jo - det har du helt ret i - vi har bestræbt os på at alle opskrifter med rå æg skal være pasteueriseret æg - men her er altså en "smutter", så det skal vi sørge for bliver rettet
Tak for oplysningen !
med venlig hilsen
Dorthe
opskrifter.dk
10/08-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Big Daddy
Hæld vodka over isterninger og fyld op med vand. Serveres med et twist af lime.
Pizzasnegle med skinke
Dej:Læg bagepapir på en bageplade Smuldr gæren i en stor skål. Kom vandet i skålen og rør....
Græsk kartoffelsalat
Kog kartoflerne og skær dem i skiver. Marinade: Pisk olie, citronsaft, salt, finthakket...