En lækker dessert fra det danske køkken. Du kan lave citronfromage på ca. 35 minutter i alt. Læs mere om denne opskrift på vores side.

Citronfromage

Citronfromage
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Dessert

7


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

20 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

15 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks

Luftig lækker Dessert

En citronfromage er en super fantastisk dessert til rigtig mange anledninger. Den syrlige og søde smag er en rigtig god opfølgende ret der kan sætte et suværent punktum på en rigtig god aften eller eftermiddag.


Tips og Tricks til Citronfromagen

Mange ser husblasen i opskriften og tænker - Åh nej!

Bare rolig, selvom det kan være udfordrene, så skal det på ingen måde afskrække dig fra at lave opskrifter der inkluderer husblaser. Her får du nogle tips til at komme godt igang med den:

-Sørg for at husblasen bliver lagt i blød i rigelig med koldt vand.

-Det er en god ide at bruge flere skåle eller komme husblasen i en af gangen, ellers risikerer du at de klistrer sammen

-Husblasen smeltes bedst over svag varme. Giver du husblasen et temperaturchok, risikerer du at den klumber. Du kan evt. bruge citronsaften til langsomt at køle din husblas ned.


Det næste tip er at du skal være lidt påpasselig med hvordan du vender æggehvider i. Gør det så forsigtigt som muligt.

Hvis du ønsker at pynte din citronfromage yderligere, kan du gøre det med flødeskum eller citronperler.


Masser af opskrifter på andre desserter

Vi har masser af andre opskirfter på lækre desserter, blandt andet med citron.


Du kan også lade dig inspirere til alle mulige tænklige opskrifter ved at søge på vores hjemmeside.

Kokkens svar
CitronFormage

Spørgsmål:

Hej! Bara undrar om det går och frysa citronformage?



Svar:
Hej , det kan du göra , men det kan kristaliseras lite
Mvh Tomas
recept.se

02/09-2009 af Opskrifter.dk

citronfromage

Spørgsmål:

til 12 personer



Svar:
Du kan under opskriften ændre antallet af personer til max 10, men så kan du efterfølgende ændre opskriften til 2 og lægge det til de 10.

Mvh.
Martin
Opskrifter.dk

05/10-2008 af Opskrifter.dk

Holdbarhed

Spørgsmål:

Hvor længe kan fromage stå i køleskabet forinden servering. Kan jeg producere fredag og servere søndag?



Svar:
Det kan du godt, den kan stå en 3 dages tid i køleskabet.

Mvh.
Martin
Opskrifter.dk

29/11-2007 af Opskrifter.dk

Æg i citronfromage

Spørgsmål:

Var det mon ikke en god ide, at gøre opmærksom på, at æggene i citronfromagen skal være pasteuriserede hele æg. Det er alt for risikabelt at bruge alm. æg, når desserten ikke koges eller bages! venlig hilsen mys



Svar:
Jo - det har du helt ret i - vi har bestræbt os på at alle opskrifter med rå æg skal være pasteueriseret æg - men her er altså en "smutter", så det skal vi sørge for bliver rettet

Tak for oplysningen !

med venlig hilsen

Dorthe
opskrifter.dk

10/08-2006 af Opskrifter.dk

endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Andebryst med solbær og chokoladesauce

Fjerkræ

Andebrysterne snittes på skindsiden. Smelt lidt smør på en god pande og steg dem, først me...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Nem broccolisalat

Kødretter

Dressing: Rør Cheasy Fraiche med rødvinseddike og sukker. Lad dressingen stå koldt en time...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Marmorkage

Vegetar

Sukker og æg piskes sammen til en skummende lysegul masse. Smørret smeltes og hældes i æg...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag