Video: Naanbrød
NaanbrødKøkken:
Ingredienser:
Indisk
9
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
25 gram Gær
-
10 spsk Vand
-
1 tsk Sukker
-
500 gram Hvedemel
-
1.5 tsk Bordsalt
-
125 ml Yoghurt naturel
-
1 stk Æg
-
50 gram Smør
-
2 spsk Sesamfrø
Naanbrød
Rør gæren ud i halvdelen af vandet (håndvarmt) og rør sukkeret i. Lad det stå i 5 min.
Si mel og salt ned i en stor skål og lav en fordybning i midten. Bland gærblandingen med yoghurt og æg og hæld det ned i melet. Tilsæt resten af vandet og rør det hele sammen til en lind dej.
Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt det smeltede smør (gem lidt til pensling), og dejen æltes grundigt.
Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad den hæve i én time. Når den har hævet, del dejen så der bliver et brød pr. person.
Tril nu stykkerne til kugler og rul dem ud med en kagerulle eller lignende - vær dog forsigtig, de skal ikke være alt for tynde. Læg brødene på bagepapir og lad dem hæve under klæde i endnu 15 min.
Lige inden du bager dem, pensl dem med smeltet smør. Bag de hjemmelavede naanbrød i en 230°C varm ovn i 10-12 min., til de er gyldne.
Velbekomme - du har nu bagt naanbrød og de er klar til at spise.
Indisk mad
Denne naanbrød opskrift er oplagt at kombinere med andre indiske retter. Det kunne for eksempel være med en lækker - og budgetvenlig - omgang dhal.
Du kan også servere den med en klassiker og evig vinder som butter chicken.
Spørgsmål:
Hvilket tilbehør bruger jeg til Naanbrød. Har fået på restaurnt en anretning, men husker ikke helt, hvad der var i. Vist nok lidt kylling samt noget humus.
Svar:
Det lyder helt rigtigt, at det har været kylling.
Her er et forslag til en ret med kylling:
Kylling i krydderier og yoghurt
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
18/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Asparges med parmesansmør
Kog asparges i letsaltet vand til de er møre, men stadig sprøde (ca. 3 min.).Dræn dem og l...
Mandelmuffins - Low Carb
Mandelmuffins - Low CarbBlend mandler og hørfrø til mel - gerne lidt groft. Bland man...
Osso buco
Hak løgene og 2 af hvidløgene og skær gulerødderne og selleri i små stave. Vend kødstykker...