Video: Dhal
DhalKøkken:
Ingredienser:
Indisk
8
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
300 gram Røde linser
-
50 gram Smør
-
1 stk Løg
-
2 stk Hvidløg
-
1 tsk Ingefær
-
1 tsk Gurkemeje
-
1 tsk Garam masala krydderi
-
0.5 deciliter Vand
Sådan laver du dhal
Skyl linserne i en si under rindende koldt vand.
Klar smørret, hak løget og sautér i det klarede smør på en tykbundet pande ca. 3 min.
Tilsæt hvidløg og krydderier, og lad det stege ca. 1 min.
Tilsæt vandet og linserne, lad det koge i ca. 15 min., indtil de har opslugt vandet - Pas godt på, at det ikke brænder på!
Så er dhalen klar til at blive serveret.
God appetit.
Dhal - budgetvenlig velsmag
Det koster ikke alverden at lave dhal, og så er smagen tilmed forrygende. Har man først én gang lavet dhal, så sætter man den næsten med garanti på listen over retter, man skal lave igen. Ud over at være både billig og velsmagende, så er dhal også nemt at lave. Ja, der er faktisk slet ingen god undskyldning for at ikke kaste sig over denne skønne ret fra Indien.
Serveringsforslag
Til en god dhal hører en raita, som heller ikke tager nogen tid at røre sammen. Vi foreslår desuden at servere dhalen med et lækkert naanbrød til, og hvis dhalen skal række længere, så kan man også lave hvide ris til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Krydret mexicansk salsa
Steg chilierne i en stegpande over middelhøj varme. Pas på de ikke brænder på. Fjern heref...
Citronmåne
CitronmåneStart med at tænde ovnen på 175 grader.Pisk nu smøren og sukkeret hvidt, og tils...
Pasta med venusmuslinger
Muslingerne skylles og børstes godt under rindende vand. Åbne muslinger kasseres. Damp mus...