Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Indisk
Tilbehør
2 timer 0 minutter
45 minutter
9
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i halvdelen af vandet (håndvarmt) og rør sukkeret i. Lad det stå i 5 min.
Si mel og salt ned i en stor skål og lav en fordybning i midten.
Bland gærblandingen med yoghurt og æg og hæld det ned i melet.
Tilsæt resten af vandet og rør det hele sammen til en lind dej.
Så tilsættes det smeltede smør (gem lidt til pensling), og dejen æltes grundigt i 15-20 min., dækkes med et fugtigt klæde og sættes til hævning i én time.
Del dejen så der bliver et brød pr. person.
Tril nu stykkerne til kugler og rulles ud, ikke alt for tyndt. Læg brødene på bagepapir og lad dem hæve under klæde i 15 min.
Lige før brødene bages pensles de med smeltet smør og drysses med sesam eller birkes.
Bag de hjemmelavede naanbrød i en 230°C varm ovn i 10-12 min., til de er gyldne.
Antal personer: 8
25 gram Gær
10 spsk Vand
1 tsk Sukker
500 gram Hvedemel
1.5 tsk Bordsalt
125 ml Yoghurt naturel
1 stk Æg
50 gram Smør
2 spsk Sesamfrø