Video: Hjemmelavet pizzadej
Hjemmelavet pizzadejKøkken:
Type:
Ingredienser:
Italiensk
Bagværk
5
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
30 gram Gær
-
1.25 deciliter Vand
-
1.5 spsk Olivenolie
-
265 gram Hvedemel
-
0.75 tsk Bordsalt
Hjemmelavet pizzadej
Opløs gæren i 4 spsk lunkent vand til vandet har en cremet konsistens, ca. 10 minutter.
Rør olivenolien, 1 dl koldt vand, salt og ca. 1/4 af melet i. Bliv ved med at røre til massen er helt jævn.
Rør resten af melet i, så længe, til dejen ikke klistrer mere.
Del dejen i 2 portioner og rul til 2 boller. Lad dejen hæve ca 1 time, hvis den skal bruges med det samme under et fugtigt klæde, eller læg bollerne i et lille fad dækket med et fugtigt viskestykke over i køleskabet.
Tages ud 15 minutter før brug fra køleskab, eller, hvis de fryses drysses de med mel og lægges i fryseposer og nedfryses. Ved brug af fryseren, lægges den frosne dej i en skål, pensles med olie, dækkes let med film og tør op enten et døgn i køleskab eller 2 timer i stuetemperatur.
Den optøede dej skal være opsvulmet og blød at røre ved.
Imens pizzadejen hæver kan du med fordel lave din hjemmelavede tomatsovs til pizzaen.
Spørgsmål:
Jeg kunne godt tænke mig en opskrift til en fuldkorns pizza dej...Så sund som overhovedet muligt! Mange tak på forhånd
Svar:
Hej test denne her
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Fuldkorns Pizza med kartofler og rosmarin
Til 2 personer
1/2 tsk gær
1 dl vand, 37 °
0,5 spsk. olivenolie
¼ tsk. salt
2 dl hvedemel
0,5 dl Graham mel
Toppings :
225 g kartofler, fortrinsvis små
0,5 spsk olivenolie
3 spsk rosmarin blade
0,5 tsk salt
1 knsp.nymalet peber
½ pakke mozzarella light, (ca 65 g)
Salat:
100 g hvidkål
0,5 tsk salt
2 spsk dild, finthakket
1 tsk eddike
1 tsk olivenolie
Anvend food processor når du laver dejen.
Gør dette
1. Bland vand, olivenolie og salt. Hæld blandingen over gæren og rør. Tilsæt hvedemel (gem ca 1 / 4 til udrulning og Grahamsmel og arbejd til en glat dej. Dejen dækkes og hæver i 30 min.
2. Tag dejen ud på bordet drysset med mel, og del den i dele (2 dele til 2 personer). Lad dem hæve, tildkket i ca 15 min.. Udrul hvert stykke til en rund pizza, ca 20 cm i diameter. Læg dem på plader med bagepapir.
3. Tænd ovnen på 225 °. Vask kartoflerne godt eller skræl dem, hvis det er nødvendigt.Skæres i skiver. Opvarm olien i en pande, tilsæt kartoflerne og lad det simre i olie uden at tage farve, 2-3 minutter. Omrøre af og til. Fjern panden fra varmen og bland kartoflerne med hakket rosmarin blade. Drys med salt og peber.
4. Skær osten tyndt. Læg kartofler og ost på pizza bundene, gem en kant hele vejen rundt. Bag i midten af ovnen ca 10 min.
5. Bland snittet kål med salt 1-2 min. Bland kålen med dild, eddike og olie.
28/03-2009 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagte bananer
Skræl og skær hver banan over på langs. Placér dem med skæresiden nedad i et smurt ovnfa...
Asparges med smørstegt persille
Skær eller bræk det nederste hårde stykke af de grønne asparges. Kom aspargesne i koge...
Avocado med rejer
Sådan tilbereder du Avocado med rejer :Flæk de modne avocadoer og tag stenene ud lige ind...