Video: Calzone - Indbagt pizza
Calzone - Indbagt pizzaKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
11
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
200 gram Løg
-
1 stk Hakkede tomater i dåse
-
750 gram Hakket oksekød 8-12%
-
100 gram Gær
-
4 deciliter Vand
-
1 tsk Salt
-
3 spsk Olivenolie
-
900 gram Hvedemel
-
1 deciliter Makaroni
-
100 gram Mozzarella 45+
-
1 stk Æg
Sådan laver du en indbagt pizza - også kendt som en Calzone
Sæt vandet til maccaronien op at koge og derefter lidt salt og maccaronien koges i den tid der er angivet på emballagen.
Kødsovs:
Løget hakkes og svitses i gryden.
Kødet bliver derefter brunet i gryden.
Oregano bliver drysset ud over.
De flåede tomater bliver tilsat og kødet bliver smagt til med salt og peber, småkoger 20-30 minutter til væden næsten er kogt væk.
Kødsauce og markaronni blandes sammen og stilles til afkøling.
Pizzadej:
Rør gæren ud i lunkent vand i en røreskål.
Tilsæt salt, olie og mel.
Slå dejen god sammen.
Dæk skålen med et låg, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30-40 min.
Dejen fordeles og bliver rullet ud i 4-6 cirkler.
Kødet og maccaronien fordeles ud på cirklerne og det skal kun ligge på det halve af cirklen.
Osten bliver drysset ud over og pizzaen lukkes.
De bliver sat ind i en 200 grader varm ovn i 25-30 min.
Og så er de klar til servering.
Tips:
Når pizzaen lukkes så kan man pensle kanterne med 1 æg, og eventuelt trykkes sammen med en gaffel, så kan den lettere lukkes.
Calzoni
Calzonen fik for alvor vind i sejlene i løbet af 1900 tallet og kommer officielt fra Napoli området. Oversat betyder calzone "bukser" og fik sit navn grundet muligheden for at ta en pizza med når man gik rundt. Det andet der gjorde calzonen populær var at man kunne bruge alle mulige ingredienser man havde i køkkenet og blev ekstra populær blandt de mindre velhavende.
Calzonen er nu om dage noget større end de var da den først blev kendt i italien - grundet at pizzaerne til at starte med var designet til at stille sulten på en enkelt person, hvilket også gjorde calzonen til en perfekt og nem måde at nyde den på farten.
Mange muligheder
Nu om dage er der nok ikke en ingrediens der ikke har fundet sin vej på en pizza i en eller anden form. Det samme gør sig gældende for calzonen. Vores opskrift er også blot inspiration for hvordan i kan lave fyldet til calzonen. I kan fx. også bruge pepperoni, en form for ost, peberfrugter, ingefær - ja der er mange måder at lave fyldet til sin calzone på.
Du kan få lidt mere inspiration ved at se nærmere på vores opskrifter på vores kartoffelpizza eller pizza med pepperoni, skinke og kylling.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Laks med spinat og lime
Laks med spinat og limeSæt vand over til pasta og varm en pande med lidt olivenolie op til...
Gammeldags muffins
Start med at varme ovnen til 200 grader. Varmluft 180 grader. Pisk sukker og æg sammen ti...
Omelet med ost
Omelet med ostFat en skål og slå æggene ud i den og hæld derefter fløden i sammen med salt...