Video: Hjemmelavet pizza med parmaskinke
Hjemmelavet pizza med parmaskinkeKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
17
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
3 deciliter Vand
-
30 gram Gær
-
475 gram Pizzamel
-
1 tsk Køkkensalt
-
2 spsk Olivenolie
-
2 pakke Parmaskinke
-
4 pakke Bøffelmozarella
-
1 pose Rucola
-
4 spsk Tørret oregano
-
0.5 bdt Frisk basilikum
Sauce
-
1 dåse Hakkede tomater
-
1 deciliter Olivenolie
-
0.5 bdt Frisk basilikum
-
0.25 bdt Frisk oregano
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 spsk Tomatpure
-
1 fed Hvidløg
Hjemmelavet pizza med parmaskinke
Du skal starte med at sætte dejkrogen på din røremaskine.
Dejen kan også røres ved håndkraft, men det kommer til at tage tid og mange kræfter at få samme resultat som i røremaskinen.
Pizzadejen - fremgangsmåde
Vandet skal være lunkent, når du hælder det i røremaskinens rørskål.
Gæren skal smuldres ud i vandet og røres ud med en ske.
Nu tilsætter du ca. 100 gram pizzamel og kører dejen et par minutter på røremaskinen.
Lad derefter dejen hvile i 10 min.
Herefter tilsættes resten af pizzamelet sammen med olivenolie og salt.
Dejen skal røres smidig ved lav hastighed i 15 min.
Den færdige dej slipper kanten på røreskålen.
Dejen skal nu ud på køkkenbordet, hvor den virkes op.
Du virker dejen op ved at vende siderne på dejen ind under midten, så dejen strammes op.
Nu er overfladen helt glat og fast og det færdig brød bliver dejlig luftigt pga. de mange lag af gluten.
Når du har virket dejen op, skal den tilbage i skålen og hvile i en time.
Efter en times hvile, skal dejen virkes op igen.
Derefter deles dejen i 4 lige store stykker, der rulles til en bolle og presses lidt flade.
Herefter skal de fire fladpressede boller hvile under et viskestykke i 30 min.
Pizzasauce - fremgangsmåde
Den friske oregano skal tjekkes for stængler, der er hårde eller træede.
Når de hårde stængler er fjernet, skal de hakkede tomater blandes med olivenolie, frisk basilikum, salt, tomatpure, hvidløg og den friske oregano og blendes sammen til en homogen masse.
Rul de fire pizzaboller ud og smør dem med pizzasauce.
Smuldr en kugle bøffelmozareller over hver pizzabund og drys med tørret oregano.
Pizzaerne skal nu bages.
Du får det bedste resultat, hvis du har forvarmet din ovn til den allerhøjeste temperatur, den kan nå.
Pizzaerne skal bages i 7-8 min. Hvis du har en bagesten eller -stål, så anvend det, men en bageplade kan også bruges.
På den færdigbagte pizza fordeler du parmaskinke, basilikum og rucola.
Din hjemmelavede pizza med parmaskinke er nu færdig og kan nydes i godt selskab - velbekomme.
Serveringsforslag
Det smager rigtig lækkert, hvis du fordeler lidt, soltørrede tomater og flager af parmesan på den færdigbagte pizza.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sesambrød eller -rundstykker
Sesambrød eller -rundstykkerSmelt smørret, hæld mælken i og varm den op, til den er lunken...
Chokoladekage med nødder
Chokoladekage med nødderSmelt smør i en gryde ved lav varme eller i mikroovnen. I mellemti...
Chokolade cookies
Tag smøret ud af køleskabet så det har rum temperatur Pisk smør med både sukker og farinTi...