Dansk gullasch

Dansk gullasch
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Hovedret

10


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

20 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

30 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks

Ungarsk mesterværk


Gulyás har sin oprindelse i Ungarn, hvor den enten blev serveret som simreret eller en suppe og i øvrigt også er deres nationalret. Vi har ladet os fortælle at retten stammer helt tilbage fra de 9 århundrede... altså en rimelig gammel ret efterhånden. Gulash blev traditionelt lavet af soltørret kød indpakket i fåremave, hvorefter det blev tilsat lidt vand og var klar til atblive spist. Engang sent i det 16 århundrede blev paprika bragt til Europa, hvilket ret hurtigt blev en hovedingrediens i den Gullash som vi kender i dag.

Opskriften har siden udhvilket sig meget og kommer i en hav af variationer og er meget populær i rigtigt mange lande. Har finder i så vores dansk-inspirede version af gullash.


Tilbehør

Gullash er som sådan en fantastisk simreret der går virkelig godt med en god hjemmelavet kartoffelmos. Alternativt kan du også lavet et lækkert groft brød til.


Kokkens svar
kød til gullasch

Spørgsmål:

jeg har et stykke tykkam. Kan det bruges til gullasch? Venlig hilsen Rikke Moeslund



Svar:
Hej Rikke , det kan du fint bruge til det.

Mvh Tomas
opskrifter.dk

13/01-2008 af Opskrifter.dk

endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Saganaki

Vegetar
Vegansk Mad

Skær osten i store kvadratiske stykker. Vend stykkerne i mel og drys salt og peber over....

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Hønsesuppe med nudler

Stærk mad
Fedtfattig mad
Fjerkræ

Varm op under en wok. Kom hakket chili, citronsaft, presset hvidløg, hakket ingefær, fishs...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Grillet lammekølle med salat af kartofler, bønner og champignon

Kødretter

Dressing: Bland sennep og citronsaft i en skål. Tilsæt gradvist olivenolien og pisk underv...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag