Dansk gullasch

Dansk gullasch
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Hovedret

10


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

20 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

30 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Tips & tricks

Ungarsk mesterværk


Gulyás har sin oprindelse i Ungarn, hvor den enten blev serveret som simreret eller en suppe og i øvrigt også er deres nationalret. Vi har ladet os fortælle at retten stammer helt tilbage fra de 9 århundrede... altså en rimelig gammel ret efterhånden. Gulash blev traditionelt lavet af soltørret kød indpakket i fåremave, hvorefter det blev tilsat lidt vand og var klar til atblive spist. Engang sent i det 16 århundrede blev paprika bragt til Europa, hvilket ret hurtigt blev en hovedingrediens i den Gullash som vi kender i dag.

Opskriften har siden udhvilket sig meget og kommer i en hav af variationer og er meget populær i rigtigt mange lande. Har finder i så vores dansk-inspirede version af gullash.


Tilbehør

Gullash er som sådan en fantastisk simreret der går virkelig godt med en god hjemmelavet kartoffelmos. Alternativt kan du også lavet et lækkert groft brød til.


Kokkens svar
kød til gullasch

Spørgsmål:

jeg har et stykke tykkam. Kan det bruges til gullasch? Venlig hilsen Rikke Moeslund



Svar:
Hej Rikke , det kan du fint bruge til det.

Mvh Tomas
opskrifter.dk

13/01-2008 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Marineret okemørbrad med seur rong hai-sauce

Stærk mad
Fedtfattig mad
Kødretter

Opløs tamarinden i vandet i en halv time. Hæld tamarinden i en fin si over en skål og pres...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Kanelbær med nellikekiks

Vegetar
Fedtfattig mad

Halver halvdelen af bærrene. Kom de halverede bær i en gryde sammen med vandet og sukkeret...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Cowboyburgere

Stærk mad
Proteinrig mad
Fedtfattig mad
Kødretter

Bland kød, hakket løg og jalapenos. Form farsen til bøffer. Drys begge sider af bøfferne m...

  1
Sværhedsgrad: 3,0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag