Video: Dansk gullasch
Dansk gullaschKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Roastbeef
-
2 stk Løg
-
3 stk Gulerod
-
1 spsk Olie
-
1 stk Oksekødsbouillonterning
-
0.5 tsk Spidskommen
-
2 deciliter Sødmælk
-
10 gram Maizena
-
1 tsk Havsalt
-
1 knsp Peber
Dansk gullash
Roastbeef eller andet skært oksekød skæres i terninger på ca. 2x2 cm.
Løg og gulerødder skrælles og skæres meget fint.
Løget brunes sammen med kødet i en gryde i varm olie og krydres med salt og peber.
Der hældes vand ved, så det dækker kødet.
Derefter kommes 0,5 liter vand med oksekødsbouillonterningen ved.
Hvis man ønsker det, tilsættes spidskommen.
Når kødet er mørt, tilsættes gulerødderne, og mælken tilsættes derefter.
Det hele skal koges i 10 minutter, hvorefter det hele i gryden jævnes med maizenaen, som er rørt ud i lidt vand.
Til sidst smages retten til med salt og peber.
Tilbehør
Gullasch er som sådan en fantastisk simreret, der går virkelig godt med en god hjemmelavet kartoffelmos. Alternativt kan du også bage et lækkert groft brød.
Andre gryderetter
Gullasch er ikke den eneste simreret, der passer godt til kartoffelmos. Det samme gælder bøf stroganoff og paprikagryde.
Spørgsmål:
jeg har et stykke tykkam. Kan det bruges til gullasch? Venlig hilsen Rikke Moeslund
Svar:
Hej Rikke , det kan du fint bruge til det.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
13/01-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fondant
Fondant Gør et vandbad klar. Hæld en spsk. olie i gryden. Tilsæt citronsaft. De...
Marinerede bønner
Marinerede bønnerBønnerne blancheres et øjeblik. Dette gør du ved at komme ærterne i kogen...
Hyben chutney
Hyben chutneyDe rensede hyben koges sammen med udkernede æbler skåret i både. Blend og sig...