Video: Kartoffelmos med hvidløg
Kartoffelmos med hvidløgKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 liter Vand
-
800 gram Kartofler
-
4 stk Hvidløgs fed
-
50 gram Smør
-
100 gram Mozzarella 30+
-
1 spsk Køkkensalt
-
1 spsk Peber
Kartoffelmos med hvidløg
Bring vand i kog i en stor, tykbundet gryde.
Tilsæt kartofler skåret i grove stykker og presset hvidløg.
Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
Tag lidt under halvdelen af kartoffelvand fra til senere brug.
Hæld resten af vandet fra kartoflerne.
Damp dem tørre.
Mos kartofler og hvidløg groft, evt. med en kartoffelstøder.
Vend smør, kartoffelvand, salt, peber og ¾ af osten i.
Smag til.
Fordel mosen i en smurt ovnfast skål eller i portionsskåle.
Drys resten af osten på kartoffelmosen og bag den midt i ovnen.
Mosen er færdig når den er blevet brunlig og halvsprød i overfladen.
Din kartoffelmos med hvidløg er nu klar til servering
Kartoffelmos kan de fleste lide - børn som voksne. Hemmeligheden bag en rigtig god kartoffelmos er selvfølgelig at bruge godt med smør.
Du kan også bruge mælk i steder for kartoffelvand. I så fald kan det anbefales, at du varmer mælk og smør i en kasserolle. På den måde er det lettere at lave en rigtig cremet kartoffelmos.
Derudover kan det spises til mange forskellige retter - hele året rundt. En klar klassisker er naturligvis bøf stroganoff med kartoffelmos. Og her kan andre gryderetter også bruges.
Se også denne side for en oversigt over forskellige retter med kartoffelmos.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kalkunbryst med svampefyld og courgettesauce
Fyld: Østershatte og champignon hakkes groft. Svampe og løg svitses i smør eller margarine...
Frugtagtig Filur
Frugtagtig filurFyld et glas med isterninger.Hæld appelsinjuice, mangosaft og citronjuice...
Kapersdressing
Rør citronsaft, hakkede kapers, sennep, salt samt sukker sammen i en skål, til salt og suk...