Video: Bøfsandwich
BøfsandwichKøkken:
Ingredienser:
Dansk
26
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 10 minutter
Antal personer:
-
3 deciliter Mælk
-
50 gram Gær
-
450 gram Hvedemel
-
1 stk Æg
-
1 tsk Salt
-
2 tsk Sukker
-
75 gram Smør
-
1 stk Sammenpisket æg til pensling
-
0.25 deciliter Mælk
-
0 Sesamfrø
Tilbehør
-
1 kg Hakket oksekød 8-12%
-
0 Ristede løg
-
2 stk Løg
-
0 Syltet agurk
-
0 Syltet rødbede
Sauce
-
5 deciliter Oksebouillon
-
1 tsk Dijonsennep
-
1 spsk Tomatketchup
-
0 Engelsk sauce
-
0 Sovsekulør
-
1.5 deciliter Creme fraiche 38%
-
0 Salt
-
0 Peber
Dressing
-
0 Remoulade
-
0 Tomatketchup
-
0 Sød fransk sennep
Hjemmelavet bøfsandwich
Burgerboller
Det er nemmest at røre dejen sammen i en røremaskine, så hvis du har en, kan du med fordel anvende den.
Lun mælken, så den er fingervarm, og hæld den i en skål.
Smuldr gæren i mælken og rør blandingen sammen.
Tilsæt hvedemel, æg og salt til blandingen og rør det sammen ved lav hastighed.
Nu skal salt, sukker og blødt smør tilsættes og dejen æltes herefter ved middel hastighed i ca. 10 minutter.
Dejen skal føles en smule tynd.
Du kan dog tilsætte lidt mere mel, hvis du synes, den er for tynd.
Du skal nu overdække røreskålen med husholdningsfilm og lade dejen hæve i 20 minutter.
Når dejen har hævet, tager du den ud af formen og deler den i 12 lige store stykker.
Du kan evt. veje hele dejen og dividere vægten med 12, så du ved, hvor meget hver enkelt bolle skal være for at lave lige store boller.
I denne proces er det vigtigt, du ikke ælter dejen, da dejen ikke skal æltes yderligere.
Du skal forme 12 burgerboller med en diameter på ca. 10 cm.
Stil burgerbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg og lidt mælk og drys med sesamfrø.
Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen med bollerne, så bollerne er lukket helt inde.
Her skal bollerne hæve i 30 minutter.
Herefter bager du burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme i 10 minutter.
Hold øje med, at bollerne ikke bliver for mørke i afbagningen.
Burgerbøffer
Mens burgerbollerne bager i ovnen, kan du begynde at gøre burgerbøfferne klar.
Kvalitetsfars giver det bedste resultat, men du bruger selvfølgelig den fars, du har lyst til.
Plantefars kan også sagtens anvendes.
Ælt en smule salt og peber ind i den fars, du bruger, og form det antal bøffer, du skal bruge.
Herefter steger du bøfferne i olie til de er færdigstegte.
Brun sauce
Når du har stegt bøfferne færdig, tager du bøfferne af panden og lægger dem på en tallerken.
Nu skal du koge panden af i oksebouillon og derefter tilsætte sennep, ketchup og lidt engelsk sauce.
Herefter tilsættes creme fraiche og det hele koges sammen i ca. 10 minutter.
Til sidst smager du saucen til med salt og peber.
Nu hælder du sovsen fra panden over i en større gryde, hvori bøfferne også lægges i et enkelt lag.
Det hele koges sammen i 10-15 minutter
Nu skal du blot hakke løget i tern og samle din bøfsandwich – husk at hælde rigeligt med sauce over – velbekomme!
Serveringsforslag
Du kan lave dine egne syltede agurker og ketchup, der lige giver din bøfsandwich lidt ekstra smag.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sauce Velouté
Start med at bringe den lyse fond i kog.Smelt nu smørret i en anden gryde og tilsæt mel, r...
Dybstegt lyssejfilet
Dej: Rør æg, mel, bagepulver og danskvand sammen til en pandekagedej. Læg den på køl i 30...
Hjemmerørt mayonnaise (stavblender)
Hjemmerørt mayonnaiseÆgget slås ud i stavblenderglasset.Salt, dijonsennep, hvidvinseddike...