Video: Jordbærtærte
JordbærtærteKøkken:
Ingredienser:
Fransk
12
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hvedemel
-
200 gram Smør
-
2 stk Æg
-
300 gram Sukker
-
1 deciliter Vand
-
5 deciliter Sødmælk
-
125 gram Sukker
-
1 stk Vanillestang
-
4 stk Æggeblomme
-
40 gram Maizena
-
400 gram Friske jordbær
-
4 stk Friske mynteblade
Jordbærtærte
Tænd ovnen på 180 grader.
Bland hvedemel og tempereret smør sammen.
Pisk æg, sukker og vand sammen i en anden skål.
Bland melblandingen og æggemassen godt sammen.
Ælt dejen til den har en homogen konsistens.
Læg dejen køl i en time.
Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform.
Læg bagepapir over og læg noget oven på for at holde dejen nede.
Dejen sættes i ovnen i 20 min. på 180°C.
Mens dejen bager, så lav cremen.
Kom mælk og halvdelen af sukker i en gryde og kog det sammen med vaniljestang flækket på midten.
Pisk resten af sukkeret med æggeblommer og maizena.
Når mælken koger, hældes den over æggemassen og blandes, til cremen er homogen.
Kog cremen i 5 min.
Pisk energisk, så cremen ikke brænder på. Stil den på køl til den er kold.
Pisk cremen igen for at løsne den, og fordel den oven på tærtebunden.
Vask jordbærrene og skær dem i halve.
Fordel dem på cremen og pynt tærten med mynte.
Velbekomme - din jordbærtærte er klar til at nyde.
Tips og serveringsforslag til din jordbærtærte
Tærten kan pyntes med lidt smeltet chokolade eller chokoladesauce. Går du efter en klassisk jordbærtærte så tilføj en smule jordbærgelé til dine jordbær, så bliver de holdt på plads. Til en nem gelé skal du kun bruge et opblødet stykke husblas og en dl. koncentreret jordbærsaft.
Har du fået smag for jordbær..?
Hvis du elsker jordbær, så har vi heldigvis flere opskrifter med dit ynglings bær. Prøv for eksempel at lav en nem jordbæris eller hvad med en hjemmelavet jordbærshake. Vil du forkæle en du har nær, så overrask dem med disse jordbær med chokolade.
Spørgsmål:
Hei og godt nytt år. Jeg har noe spørsmål til denne oppskriften. Jeg har stekt denne jordbærterten etter denne oppskriften. Første gangen ble bunen riktig god. Andre gangen mindre god og 3.gangen var den slett ikke god (for å si det pent) Mengden av det som skal brukes har jeg målt med en vekt. Tross deigen var smidig blev bunnen (siste gang) en katastrofe. Spørsmålene er: 1. Hvorfor skal vi ha papir og ha noe på toppen for å holde deigen nede? 2. Hvorfor er deigene mine alltid gode men bunnene blir forskjellige? Bemerk at jeg bruker samme type mel og samme type smør og samme melk type og bruker ovnen jeg har hjem HVER gang. 3. Hvorfor er det ikke hevemiddel i denne? Kremen har jeg ikke hatt problemer med. Takk for alltid gode oppskrifter mvh Houtan Abbaspour Drammen - Norge
Svar:
Hej Houtan, tak for din mail
Her er lidt svar
1.Papir i bunden for at lettere løsne bunden, for at kunne flytte kagen fra fadet, hvis du serverer i bageformen kan du springe dette over, at have noget ovenpå er bare for at holde på formen, og undgå revner
2.Det eneste jeg kan gætte på er temperaturen af ingredienserne , og hvor meget det bliver arbejdet med dejen...
3.Det er ikke nødvendigt i denne opskrift
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Godt Nyt År
01/01-2014 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man lave den dagen i forvejen, eller vil den blive tør? Det tager jo ret lang tid, at lave den så det ville være rart, hvis man kan lave den dagen i forvejen.
Svar:
Hej , du kan sagens lave bunden og cremen , men vent med at komme creme og jordbær i samme dag
Mvh Tomas
opskrifter.dk
12/08-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Er mørdejen fryse egnet? Hvis den er skal det så være rå dej eller skal den bages.
Svar:
Hej , du kan godt fryse den , men det skal være rå
Mvh Tomas
opskrifter.dk
05/04-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
jeg har spurgt på opskriften på jordbærtærte fra bageren, det er den med kransekage i kanten, eller er der mazarinkage i bunden. Den er pyntet med friske jordbær og så noget gele over
Svar:
OK - så tror jeg nok det er denne her :
Festlig marcipantærte
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
14/06-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Skal det være rigtig smør, eller kan jeg bruge Bakkedal/ kærgården?
Svar:
Du får det bedste resultat med rigtig smør - det bliver nemmere at rulle dejen ud (den får en fastere konsistens med smør), og så smager det meget bedre.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
07/06-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Familien elsker jordbærtærter.Men jeg kan ikke finde en opskrift ? Den er lavet på en mazarin bund/kan også laves som små kager.Der er creme og jordbær i. ovenpå er der en gele. De fås netop nu ved bagerne,men koster en formue. Håber du kan hjælpe.
Svar:
Jeg giver dig ret i at jordbærkagerne hos bagerne er gode, men også meget dyre.
Et godt alternativ er denne opskrift:
Jeg håber, at I vil synes om den.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
20/04-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
På fotoet af jordbærtærten ser det ud til, at der er et lag af noget mørkt mellem jordbær og cremen. Hvad er det og hvorfor er det ikke med i opskriften?
Svar:
Det er nok bare billedet der "snyder", men du kan med fordel komme lidt smeltet mørk chokolade på.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
30/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hjemmelavet chilisauce
Hjemmelavet chilisauceBrug gummihandsker når chilierne håndteres. Fjern stilkene fra chili...
Grillede kyllingebryst
Kyllingebrysterne tørres af og hvert bryst pensles med 1 tsk. pesto. Baconen vikles om kyl...
Canadisk havrebrød
Bland havregryn, sirup, smør, salt og sukker i en skål. Hæld det kogende vand over og rør...