Video: Taramasalata
TaramasalataKøkken:
Ingredienser:
Græsk
8
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
300 gram Franskbrød
-
1 stk Rødløg
-
150 Røget torskerogn
-
2 spsk Citron
-
1.5 deciliter Olivenolie
-
1 knsp Bordsalt
-
1 tsk Peber
-
1 glas Sorte oliven
Taramasalata
Start med at fjern skorpen på brødet og læg det i en skål dækket med koldt vand.
Lad det derefter dryppe af, og tryk så meget vand ud som muligt.
Læg herefter brødet tilbage i skålen.
Tilsæt efterfølgende finthakket rødløg, røget torskerogn, citronsaft fra den ene citron og olivenolie ned i skålen med brødet og bland det med en gaffel.
Put eventuelt det hele ned i en blender for at opnå en finere og mere delikat konsistens
Krydr taramasalataen med salt, peber og yderligere citronsaft, hvis der bliver behov for det.
Tilsæt også mere olivenolie, hvis konsistensen ikke har ramt noget, der minder om en mayonnaisekonsistens endnu.
Smag til, og pynt taramasalataen med oliven på toppen inden servering.
Velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips
Denne traditionelle græske dip kan opbevares i lufttæt beholder i køleskabet i op til 3 dage. Konsistensen på taramasalataen kan varierer nede i Grækenland, så eksperimenter, og find din foretrukne konsistens.
Andre opskrifter
Taramasalataen vil passe glimrende som dip til hjemmebagt naanbrød eller pitabrød. Og sammen med hjemmelavet tzatziki kan det ikke bliver mere græsk på dit middagsbord.
Du kan også prøve at tilsætte en smule hvidløg eller finthakket rødløg for ekstra smag.
Ønsker du en mildere version, kan du justere mængden af torskerogn eller tilsætte lidt mere brød og olivenolie.
Server gerne taramasalata som en del af et græsk mezebord sammen med oliven, feta, og små retter som dolmades eller grillet grønt, det giver en autentisk middelhavsstemning.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bacontærte med porrer
Bacontærte med porrerSvits baconternene på en pande til de er gyldne og læg dem derefter p...
Beetroot Halwa
Smelt ghee i en tunge bundplade. Stek cashewnødderne til guldbrun. I den samme gryde skal...
Rødvinsglaserede rødbeder
Glaserede rødbeder, rødvin, fremgangsmåde:Kog rødbederne møre i letsaltet vand. Pil skræll...