Video: Forloren hare med sovs
Forloren hare med sovsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
300 gram Hakket svinekød 8-12%
-
300 gram Hakket oksekød 3-7%
-
2 stk Æg
-
1 stk Løg
-
10 spsk Rasp
-
3 deciliter Sødmælk
-
1 pakke Bacon
-
2 deciliter Fløde 13%
-
1 tsk Peber
-
1 spsk Ribsgele
-
1 tsk Havsalt
-
1 spsk Majsstivelse
-
20 gram Smør
-
2 spsk Kulør
Forloren hare med sovs
Start med at røre en fars af kød, æg, løg, og rasp sammen i en skål.
Smør et ovnfast fad og form farsen til et aflangt "brød".
Klap det godt sammen og glat overfladen med en våd dejskraber, så der ikke er huller i haren.
Læg baconskiverne ovenpå og fold dem dernæst rundt om haren.
(Små overskydende stykker lægges ved siden af haren i det ovnfaste fad).
Brun haren midt i en 225 grader varm ovn under varmluft i 15 minutter.
Dæmp derefter varmen ned til 180 grader og hæld mælken over haren.
Steg haren videre i ca. 45 minutter.
Øs mælken i fadet ovenpå af og til og spæd eventuelt med lidt mere mælk, så det ikke bliver for tørt nede i fadet.
Prik og se om harens kødsaft er helt klar.
Tag derefter fadet ud af ovnen og hæld mælken/skyen i en gryde.
Have majsstivelsen klar ved at opløse den i noget vand og tilføj fløden i sovsegryden.
Put lidt majsstivelse i gryden ad gangen og kog sovsen op således, at sovsen ikke ender med at blive alt for tyk, men ender ud i at have den rette konsistens.
Kog saucen godt igennem og pisk den glat med lidt ribsgelé, salt og peber.
Jævn eventuelt sovsen med yderligere majsstivelse, hvis det bliver nødvendigt.
Farv til sidst sovsen med lidt kulør.
Efter sovsen er klar, har haren fået tid til at sætte sig, og dernæst skæres haren i tykke skiver.
Servér din forloren hare med kartofler, ekstra ribsgele og eventuelt nogle syltede agurker eller syltet rødkål, hvis du har det stående på hylden.
Velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips
Prøv at servere haren med ovnbagte kartofler og andre rodfrugter, en tranebærgelé eller måske med din egen hjemmelavet ribsgelé.
Forloren hare er en klassisk ret, som går helt tilbage til 500-tallet. I USA er den også kendt som "meatloaf". Fordi den er så gammel, er den også udbredt over det meste verden og af især i den vestlige del.
Andre opskrifter
Forloren betyder uægte. Tænk fx på forlorne tænder. Andre retter kan også være forlorne, og de smager også mindst ligeså godt som forloren hare. De er fx forloren skildpadde og forloren mørbrad, som vi varmt kan anbefale at lave.
Spørgsmål:
Bliver saucen blank ved piskning, eller skal der noget bestemt i saucen. på forhånd tak for svaret.
Svar:
Når man jævner med majsstivelse, bliver saucen lidt mere "blank" end med almindeligt mel, men bortset fra det tror jeg at det er som lyset falder på tallerkenen.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
13/04-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg har hørt at man bruger spæk til forloren hare, men det står ikke i denne opskrift
Svar:
Der er mange opskrifter på forloren hare, i denne bruger man ikke spæk, men du kan godt ændre opskriften efter smag, så du i stedet lægger spæk oven på kødet, eller skærer spækket i aflange stykker, som "stikkes" ned i kødet. Det gør retten lidt federe.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
30/10-2006 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej kok.. Jeg vil lige høre om du har nogle opskrifter med elg. Jeg har noget hakkekød og en mørbrad liggende samt noget gullaschkød. hilsen Sophie
Svar:
Hakket elg: Prøv vores opskrift på "Forloren Hare" med elgkød i stedet for
Gullash kød: Prøv efterårsgryde eller Cajungryde
Mørbrad: Prøv vores dijonmørbrad.
mvh Tomas
Opskrifter.dk
16/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rødspætte i bacon med asparges
Rødspættefilet: Skyl aspargesne, skær det nederste hvide stykke væk og skær dem i passende...
Pitabrød med falafel
Pitabrød med falafelUdblød kikærterne i rigeligt vand i ca. 8 timer eller natten over.Varm...
Let koldskål
Pisk youghurt og kærnemælk sammen. Server straks, eller stil på køl til senere.