Video: Ratatouille i filodej
Ratatouille i filodejKøkken:
Ingredienser:
Fransk
19
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
2 stk Squash
-
2 stk Rød peberfrugt
-
1 stk Aubergine
-
1 stk Frisk chili
-
2 stk Løg
-
2 stk Hvidløg
-
1 kvist Frisk timian
-
1 spsk Frisk oregano
-
1 kvist Estragon
-
1 kvist Frisk rosmarin
-
1 dåse Hakkede tomater
-
1 spsk Koncentreret tomatpure
-
1 tsk Havsalt
-
2 knsp Hvid peber
-
2 spsk Brun farin
-
1 stk Grøntsagsbouillon
-
4 stk Filodej, plade
-
400 gram Parboilede ris
-
6 spsk Basilikum
Ordn alle grøntsagerne og skær dem i grove stykker.
Put chili, løg og hvidløg i en stor, varm gryde med olie.
Sautér dem samme med grøntsagerne.
Hak alle urterne og kom dem op i gryden.
Hæld de hakkede tomater og tomatpuré i gryden sammen med salt, peber, brun farin og bouillonterning.
Kog til grøntsagerne er møre.
Filodej:
Pensl filodej med smør og fold sammen en gang.
Pensl igen og fold over igen til du få en firkant i 4 lag.
Læg filo firkanterne i et smurt fad og sæt i ovnen i 5 min. på 200°C.
Anret ratatouille i filoskåle og servér ris som tilbehør.
Pynt med basilikum.
Spørgsmål:
Når jeg har været i Alaynia i Tyrkiet, har jeg før maden kommer fået noget flad brød, og noget hvidløgs dressing, kan ikke finde opskrifter på de to ting, ville blive meget taknemlig hvis du kunne hjælpe mig. Mvh ketty jensen
Svar:
Hej Ketty , jeg har fundet en opskrift , måske kan du bruge den her ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Fladbrød
Ingredienser:
25 gram gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg
2 spsk. olie
ca. 500 gram mel
Pensles med:
1 æg pisket sammen med 1 dl yoghurt og 1 spsk. olie , 3 fedhvidløg fint hakket
Til drys:
Sesamfrø eller tørrede krydderurter 10-12 stk.
Fremgangsmåde:
1: Gær, vand, sukker, salt og olie piskes godt sammen. Melet tilsættes, og dejen æltes færdig. Den hæver tildækket og lunt i 45 min.
2: Del dejen i 12 stykker, og form hvert af dem til en bolle. Bollerne trykkes meget flade (mindre end 1 cm) og lægges på plader med bagepapir. Dæk med plastfolie, og lad brødene hvile i 10 min.
3: Brødene trykkes endnu mere flade med fingerspidserne. De pensles tykt med yoghurtblandingen. Drys med sesamfrø. Bages 10-12 min. ved 250 grader højt i ovnen.
07/02-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Vi har fået nye bekendte hvor konen er verganer. Hvad skal jeg dog servere for hende, når hun hverken spiser kød eller andre animalske produkter.
Svar:
Prøv at søge på vores opskrifter, og vælg ikonet helt ude til højre, som står for opskrifter der er helt uden kød. Måske du kan få inspiration herfra ?
Jeg vedlægger en opskrift, som jeg selv ville bruge. Den tror jeg alle vil synes om.
Du kan også prøve at se i menuer, der er et par vegetar forslag.
Husk at du skal bruge planteolie til stegning mv.
15/05-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Burritos med oksekød og bønner
Sådan laver du burritos med oksekød og bønnerVarm olien i en stor gryde. Tilsæt oksekød og...
Spareribs med sesamsauce
Bed slagteren om at skære spareribsene i ca. 5 cm lange stykker. Del dem med en skarp kniv...
Boller i karry med æbler
Parboiled ris, masser af små skåle med kokosmel, bananstykker, grøntsager, hårdkogt æg m.m...