Video: Flæskesteg med rødvin og hvidløg
Flæskesteg med rødvin og hvidløgKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
2 timer 20 minutter
Antal personer:
-
2 kg Svinekam med svær
-
2 stk Hvidløgs fed
-
1 tsk Køkkensalt
-
75 cl Rødvin
-
3 deciliter Grøntsagsbouillon
-
0.5 kvist Frisk timian
-
2 deciliter Fløde 13%
Flæskesteg
Sværene på stegen skæres lidt dybere end normalt.
Mellem sværene lægges fintsnittet hvidløg.
Stegen gnides ind i salt og lægges i et ildfast fad, som sættes i ovnen i 15 min. ved 250°C.
Herefter hældes halvdelen af rødvinen samt al grøntsagsboullionen ved stegen sammen med timiankviste.
Der steges videre ved 200°C i ca. 2 timer.
15-20 min før stegen er færdig hældes væden fra stegen over i en si.
Stegen steges videre uden væde i ca. 20 min.
Sauce:
Tilsæt resten af rødvinen til væden og kog ind til det halve.
Tilsæt fløde og lidt kulør og kog op.
Stegen serveres sammen med saucen.
Spørgsmål:
hva slags rødvin er bedst at bruge til denne steg..
Svar:
Jeg vil anbefale en smagfuld rødvin, som også spises til julemaden, og som derfor umiddelbart også vil gøre sig godt til stegt svinekam, det kunne f.eks. være en Barbera vin fra Piemonte i Italien, en Barolo eller Amarone, som de klassiske valg.
04/03-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Artiskokhjerter med røget andebryst
Halver artiskokhjerterne og anret dem på et fad. Dressing:Rør salt, vineddike og honning s...
Lækker bønnesalat
Lækker bønnesalatNip bønnerne og kog dem i letsaltet vand, til de netop er møre (ca. 4 min...
Professorens grønne grød
Fremgangsmåde: Klargør ingredienserne: Skær avocadoen og æ...